FC Emmen verliest van koploper PSV

EINDHOVEN - In Eindhoven heeft FC Emmen met 6-0 verloren van koploper PSV. Na een goed begin van de Drenten, zette Gastón Pereiro de thuisploeg op voorsprong. De ploeg van Dick Lukkien had voor rust weliswaar meer balbezit, maar na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0.

Na ongeveer tien minuten was er een opstootje tussen Anco Jansen en Denzel Dumfries die allenei geel kregen. FC Emmen ging in de aanval maar PSV veroverde de bal en in de omschakeling stond FC Emmen plotseling met veel spelers voor de bal. PSV kreeg alle ruimte om richting het doel van Kjell Scherpen te gaan en Pereiro voor het doel werd aangespeeld en de 1-0 kon scoren. Na twintig minuten kreeg Jorrit Hendrix kreeg geel van scheidsrechter Bas Nijhuis voor een late tackle op Bannink en drie minuten later maakte hij een keiharde overtreding op Glenn Bijl die niet met een tweede gele kaart werd bestraft door scheidsrechter Bas Nijhuis.

PSV ging daarna beter met de kansen om. Een hoekschop werd in eerste instantie goed verdedigd door FC Emmen, maar Lozano slingerde de bal opnieuw voor en De Jong kopte de 2-0 binnen. Acht minuten voor rust viel ook de 3-0. De Jong kon de bal bij de eerste paal langs doelman Scherpen koppen. Daarna werd FC Emmen even gevaarlijk via Michael Chacón, maar Jeroen Zoet bracht redding. Vlak voor rust liep de score nog op tot 4-0, toen Pereiro een voorzet van Dumfries goed wist af te ronden.

In de tweede helft waren er niet veel kansen, doordat beide ploegen niet zorgvuldig genoeg met het balbezit omgingen. FC Emmen hield lang de 4-0 stand op het scoredord maar in de slotfase bepaalden Gutiérrez en Lozano de eindstand op 6-0. FC Emmen speelt vrijdagavond thuis tegen VVV-Venlo een wedstrijd waar waarschijnlijk meer eer te behalen valt. Koop snel je tickets via www.fcemmen.nl/tickets