vv Emmen en SVBO in evenwicht

EMMEN - Zondagmiddag stond in de zondag 1e klasse F de inhaalwedstrijd in de zondag 1e klasse F tussen vv Emmen en SVBO op de rol. De wedstrijd op sportpark de Meerdijk eindigde na een 0-1 ruststand in een 1-1 gelijkspel. De eerste echte kans in de wedstrijd was voor vv Emmen, maar doelman Lennon Ebeltjes wist de bal tot hoekschop te verwerken.

Aan de andere kant was het doelman Lars van der Zwaluw die zich kon etaleren door een inzet van Dylan Wessels uit een voorzet van Jelmer Scholten te keren. Emmen dat vroeg storend de opbouw van SVBO probeerde te verstoren kreeg vlak daarop ook een kans maar de bal ging net naast het doel.

Tegenvaller voor de Barger Oostervelders was het uitvallen van Maarten Wielens met een hamstringblessure. Vijf minuten later is het wel SVBO die op voorsprong komt. Via een lange bal werd Twan Waidijk op links weggestuurd en zijn voorzet door de even daar ingevallen Ronald Gerdes langs doelman Lars van der Zwaluw geplaatst. 0-1. Op zijn beurt kon Twan Waidijk even later de wedstrijd in het slot zetten, maar doelman Lars van der Zwaluw voorkwam ten koste van een hoekschop een treffer voor SVBO.

Uit de hoekschop viel de afvallende bal voor de voeten van René Wolbers die de bal op de punt van het doel knalde. Doordat Emmen doelman van der Zwaluw een volgende kans van SVBO verhinderde, gingen de spelers met een 0-1 tussenstand aan de thee.

In de tweede helft was het Emmen dat de wedstrijd naar zich toe trok. Nadat SVBO zich eerst nog wel enkele kansen wist uit te spelen via onder anderen invaller Johan Grummel en een goede kopbal van Ronald Gerdes werd Emmen ook steeds gevaarlijker. Onder aanvoering van de hard werkende Yaniek Arends werd SVBO onder druk gezet en het was Arends die na iets meer dan een uur spelen voor de gelijkmaker.

Vanaf de penaltystip wist hij de bal als een kanonskogel langs doelman Ebeltjes te plaatsen. 1-1. Daarna probeerden beide ploegen op het scherpst van de snede voor de volle winst te gaan, maar uiteindelijk eindigde deze plaatselijke derby met 1-1 onbeslist.


De twee doelpuntenmakers Ronald Gerdes (l) en Yaniek Arends (r) vonden elkaar regelmatig in een duel om de bal. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda