SVBO walst over Noordster heen!

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft zaterdagavond op overtuigende wijze gewonnen van Noordster. De ploeg uit Oude Pekela werd met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd. Na een 3-0 ruststand ging SVBO na rust vrolijk door. Er werden slechts 8 doelpunten gemaakt, want een score met dubbele cijfers had er zeker in gezeten. Geen probleem, 8 is ook meer dan genoeg! Door de winst staat SVBO nu 2e samen met SWZ, maar met een betere doelsaldo. 1 punt achter koploper Emmen AV.

SVBO begon met de volgende spelers
Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Roy Jagt, Max Heijnen, Dylan Wessels, Ronald Gerdes, Quentin Brands en terug van een blessure Twan Waidijk, vorige week nog goed voor een invalbeurt. Vandaag in de basis. Op de bank zaten Jeroen Walda, Max Vestering, Jaymie Hemme en Tom Jeuring

Al in de eerste minuut een aantal kansen voor SVBO achter elkaar. De kopbal van Twan Waidijk werd gekeerd door de doelman. De rebound werd ingeschoten door Quentin Brands, maar geblokt. De laatste poging van Heijnen werd uiteindelijk tot een hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop een kopbal van Max Heijnen die over ging. SVBO drukte door en al heel snel viel de 1-0. Na een mooie aanval over rechts een voorzet van Jelmer Scholtens die door Twan Waidijk via de keeper werd ingekopt. Direct daarna zette SVBO weer druk en Noordster werd compleet overlopen. Wederom een goede aanval over rechts, wederom kwam de bal van Jelmer Scholtens en wederom was het Twan Waidijk die binnen schoot. 2-0 voor SVBO.

Daarna een prachtige steekbal op Quentin Brands, die omspeelde de doelman, maar werd neergehaald door de Noordster doelman. Strafschop en geel. Helaas wist Wolbers dit buitenkansje niet te benutten. De rebound werd door Dylan Wessels nog over geschoten. Toch viel de 3e goal al heel snel hierna. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Dylan Wessels die laag in de verre hoek raak schoot en zo de 3-0 liet noteren. Diezelfde Wessels was dichtbij zijn 2e treffer. Zijn schot leek richting de kruising te gaan, maar via een Noordster rug ging de bal achter. Uit de hoekschop hierop kopte Kuper, maar hij trof ook geen doel. Noordster kreeg slechts één echte schietkans op doel. Een aardige bal richting de hoek, maar de redding van Lennon Ebeltjes was ook goed. SVBO bleef doorgaan met kansen creeren. Max Heijnen stuitte op de doelman. Roy Jagt schoot ook richting doel, maar trof een SVBO been. En ook Ronald Gerdes kreeg zijn kans, maar mistte ook. Een hele goede eerste helft van SVBO tegen een zwak Noordster. Enige puntje van kritiek, het stond slechts 3-0 en geen 6 of 7-0.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als voor rust. Noordster had het vandaag gewoon niet en SVBO was in topvorm. Jelmer Scholtens kwam mee op en kreeg zijn kans, maar stuitte op de doelman. Max Heijnen mistte ook en schoot naast. Toch viel de 4e treffer. Net als de eerste 2 goals ook nu een voorzet van Scholtens en wederom was Twan Waidijk de afmaker. Hij gleed de bal binnen. Daarna wilde eigenlijk iedereen wel een goal maken. Soms ging men voor eigen succes. Soms was de voorzet niet altijd even goed. Toch viel er nog aardig wat te juichen voor het SVBO publiek. Alsof het nog niet genoeg was, scoorde Twan Waidijk ook zijn 4e treffer en zette de 5-0 op het scorebord. Hierna schoot Jagt nog eens op doel.

Was Ronald Gerdes nog gevaarlijk uit een voorzet, maar kon net niet tot een schot komen. En een kopbal van Kuper ging over. Kuper gaf de assist op de 6e treffer van SVBO. Met een pass zoals een grootmeester als Cruijff ze kan geven, deed hij dat ook. En wederom was het Twan Waidijk die de afmaker was. 6-0, 5x Waidijk. De net ingevallen Jaymie Hemme ging alleen op de keeper af, maar stuitte op de doelman van Noordster. De 7-0 viel ook. Na wederom een mooie steekbal ging nu Max Heijnen alleen door op de keeper. Heijnen had zoveel tijd om een hoekje uit te zoeken en rondde beheerst af. 7-0. Kuper zelf kwam nog in de spits terecht na een aantal wisselingen. Hij zou kunnen schieten, maar het was Dylan Wessels die de bal voor zijn voeten weghaalde en zelf schoot. Hij stuitte op de doelman. Wessels was wel de laatste doelpuntenmaker van SVBO deze wedstrijd. 2 minuten voor tijd schoot hij de rebound binnen van Max Heijnen die op de keeper stuitte. 8-0 was ook de eindstand.

Een prachtige wedstrijd voor SVBO. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan gaat SVBO op bezoek bij GAVC in Grou. De Friezen staan 11e, maar moet SVBO waken voor onderschatting. Zeker na zo’n overwinning. De wedstrijd in Grou begint om 14.30 uur.