Collectief beter Schoonebeek boekt verdiende uitzege bij Witteveense Boys

WITTEVEEN - Afgelopen zondag moest Schoonebeek op bezoek bij laagvlieger Witteveense Boys. Het kunstgras in Witteveen had weinig last van de overvloedige regenval, door de nattigheid werd het veld eigenlijk alleen maar sneller en beter. Een collectief beter Schoonebeek ging het best met de omstandigheden om, en nam middels een 2-4 overwinning dan ook verdiend de punten mee terug naar Nieuw Schoonebeek.

Ondanks de voorlaatste plaats op de ranglijst kwam de thuisploeg wel beter uit de startblokken, het kwam zelfs in de 15e minuut op voorsprong. Een corner werd weggekopt door Justin Katuin, precies voor de voeten van Niels Huizing die hard binnen schoot, 1-0. Trainer Arends voerde direct wat tactische omzettingen door, waardoor Schoonebeek wakker werd geschud. Schoonebeek toonde, met meer voetballend vermogen dan Witteveense Boys, aan dat er méér te behalen viel.

De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Een voorzet in de 22e minuut van Leon Steffens, werd strak en laag binnen geschoten door Niels Striper, 1-1. Na de gelijkmaker stelde Schoonebeek verder orde op zaken, en ook de voorsprong liet niet lang op zich wachten. In de 27e minuut werd een voorzet van Niek Huser binnen gekopt door Leon Steffens, 1-2. Schoonebeek ging dan ook met een verdiende 1-2 ruststand de kleedkamer in.

Na rust liet Schoonebeek zich helaas even meeslepen met de diverse irritaties, maar op tijd besefte Schoonebeek dat dan maar één oplossing telt; en dat was het overwicht in scoren uit te drukken. Dat deed men in de 65e minuut; een voorzet van Niek Huser werd bij de tweede paal, via binnenkant paal, binnen gekopt door Ric Smit, 1-3. En in de 78e minuut; Justin Katuin bracht een korte corner opnieuw voor, en Niek Huser lepelde fraai binnen, 1-4. Schoonebeek liep zo dus verdiend uit naar 1-4, en doordat scheids Boland een vlagsignaal voor buitenspel negeerde, kon Bob Seele in de 82e minuut de eindstand op 2-4 brengen.

Met wederom drie punten zet Schoonebeek een sterke reeks neer met tien punten uit de laatste 4 wedstrijden. Volgende week komt Sweel op bezoek, dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Door de andere uitslagen zakt Witteveense Boys naar de laatste plaats. Volgende week moet Witteveense Boys op bezoek bij koploper Pesse, en zal daar een zware kluif aan hebben om nog voor de winterstop de laatste plaats te kunnen verlaten.