Weerdinge in eigen huis naar volle winst

WEERDINGE – In de zondag 3e klasse C wist Weerdinge de thuiswedstrijd tegen Ruinen met een 3-2 overwinning af te sluiten. De ploeg van coach Alper Yeter, die de honneurs waar nam voor de afwezige trainer Jan Marc Bosman, moest daarvoor wel alle zeilen bij zetten.

Binnen enkele minuten stond het al op een 1-0 achterstand door een vroege treffer van Ruinen. Na de moeizame beginfase wist Weerdinge zich te herpakken en kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte door een doelpunt van Willem van Loenen.

Weerdinge bleef daarna de wedstrijd domineren en kwam vlak voor de thee op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Jurrie Hilgenga. Na de thee moest Weerdinge nog wel alle zeilen bijzetten om de gasten uit Ruinen van treffers af te houden. Dat lukte aanvankelijk niet, want Ruinen kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte. 2-2.

Met deze stand ontstond in het laatste half uur een wedstrijd waarin beide partijen op jacht gingen naar de winnende treffer. Die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd in het voordeel van de thuisclub. Willem van Loenen mocht ook nu de trekker overhalen na een vlotte aanval en de 3-2 binnen schieten. Ruinen probeerde het daarna nog wel, maar Weerdinge wist de drie punten over de tijd heen te tillen. Eindstand derhalve 3-2.