NWVV ziet periodetitel in rook opgaan

KLAZIENAVEEN NOORD â?? In de zaterdag 5ee klasse F behaalde VEV afgelopen zaterdag na een doelpuntenrijke wedstrijd een verrassende 5-4 overwinning op NWVV uit Nieuw Weerdinge. De ploeg van Anne Christ kwam goed uit de startblokken en nam al snel een 2-0 voorsprong door doelpunten van Roy Bruinsma en Kevin Gossen.

De wedstrijd leek al vroeg in het slot te zitten, maar NWVV kwam goed terug met doelpunten van Roy Super (2-1) en een mooie kopbal van Mark Kok betekende de gelijkmaker. 2-2. NWVV was wel de bovenliggende ploeg maar verzuimde de vele kansen die het kreeg te benutten en VEV scoorde uit enkele vlijmscherp counters, zegt NWVV trainer Geert Aalderink:

,,Terwijl VEV nergens meer voor hoefde te spelen en daardoor heel ontspannen maar wel effectief de wedstrijd speelde, hadden wij toch wel de druk van het wel of niet halen van de nacompetitie. Onderling was het daardoor niet met elkaar, voor elkaar, maar kwamen er onderling irritaties die het spel niet te goede kwamen.”

Daardoor kwam VEV op slag van rust opnieuw aan de leiding door een doelpunt van Roy Bruinsma. 3-2. Ferdinand Smidt wist vrij snel in de 2e helft de stand weer gelijk te trekken. 3-3 maar Stefan Ottens wist VEV opnieuw op voorsprong te zetten. 4-3. Trainer Aalderink moest doelman Dennie Meijers wegens een arm uit de kom laten vervangen door Ramon Barenkamp en die kreeg al snel de 5-3 door Kevin Gossen om de oren. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Ferdinand Smidt en dat betekende een 5-4 eindstand.