Nipte nederlaag voor kampioen Zwartemeerse Boys

ZWARTEMEER – In de zondag 5e klasse E tussen kampioen Zwartemeerse Boys en Pekelder Boys niets met op het spel stond voor de Zwartemeerders, het speelde minder flets en met minder vechtlust dan een dat men van de groenhemden gewend was. Trainer Hendrikus Mulder koos er voor om de selectieleden die niet veel gespeeld hebben ook spelminuten te geven en proberen een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Het werd een wedstrijd waarin Zwartemeerse Boys net echt meer hoefde en Pekelder Boys niet echt potten kon breken. Toch kwamen de gasten uit het Groningse land vlak voor rust op 0-1 na een overtreding binnen de zestien door Tim Funke die in een sprint de tegenstander zag vallen. De toegekende strafschop werd door Willem Lammerts dankbaar aanvaard en feilloos binnen geschoten. 0-1.

Dat werd ook de ruststand en de tweede helft was ook van een mager gehalte waarbij scoringskansen met een vergrootlas te zoeken waren. Eindstand derhalve 0-1. Komende zondag kan Zwartemeer Boys dit misstapje nog even weer recht zetten in de laatste thuiswedstrijd tegen het op de 12e plaats staande EEC.