Titan vergeet te scoren tegen Read Swart

APPELSCHA - Het is Titan niet gelukt om via de finale voor promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Read Swart uit De Knipe was op het sportpark van Stanfries in Appelscha na een ruststand van 1-0 met 2-1 de baas over de Nieuwe Weerdingers. Nadat Titan vanaf het begin op jacht ging naar een doelpunt kreeg het in de eerste 20 minuten ook kansen. Het was echter Read Swart doelman Justin de Vries die mogelijkheden van o.a. Harmjan Moesker met goed keeperswerk onschadelijk maakte.

Daarentegen was het Read Swart dat eigenlijk uit het niets op een 1-0 voorsprong kwam nadat de defensie van Titan stond de klungelen en de bal net weg kreeg. 1-0. Titan raakte daardoor niet echt van streek, want het bleef gewoon de aanval zoeken tegen het jonge team uit Friesland dat met doelman Justin de Vries een prima sluitpost had. Vooral in de laatste vijf minuten voor rust wist hij een inzet van Marko Mihalj met een snelle reactie via de lat over de achterlijn te tikken. Even later stond hij op de goede plek bij een schotje van Harmjan Moesker. In de daarop volgende tegenaanval bracht Titan doelman Remon Poede redding waardoor de spelers met een 1-0 ruststand aan de thee gingen.

In de tweede helft bleef Titan de aanval zoeken via vooral Harmjan Moesker en Marko Mihalj maar doelman de Vries stond als een rots. Zo miste Mihalj met net een strakke voorzet en kopte Harmjan Moesker even later net langs de verkeerde kant de paal. Even later een diagonaal schot van rechts werd ook door de doelman overgetikt. Voetballend waren de jonge honden van Read Swart net even iets sneller en ook vooral fysiek sterker dan de Nieuw Weerdingers die tot de laatste snik streden.

In de 42 minuut was er nog bijna een verlenging gekomen want uit een hoge voorzet kopte Rick Hendriks van dichtbij buiten bereik van doelman de Vries op de paal. Toen was het verzet van Titan gebroken en zag in de snelle tegenaanval Read Swart ook nog de 2-0 maken. Eigenlijk de eerste kans in de tweede helft voor de mannen uit De Knipe. Nadat Jelmer Deuling ook nog wegens praten tegen de scheidsrechter zijn tweede gele kaart kreeg kon hij ook nog voortijdig naar de kleedkamer en zal er de volgende wedstrijd in de herkansing dan waarschijnlijk niet bij zijn.

Toch kreeg Titan daarna, helaas net te laat, nog wel een doelpunt via een lobje van invaller Rowan Meijering. 2-1.

Titan krijgt donderdag nog een herkansingwedstrijd tegen Westerwolde. Alleen bij winst speelt Titan op zondag 16 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van Ruinerwold – TLC voor één plaats in de 3e klasse