FC Emmen 2 laat in extra tijd zege glippen

EMMEN - FC Emmen 2 is de competitie voor reserveteams met een gelijkspel begonnen. In stadion De Oude Meerdijk eindigde het duel tegen de reserves van Go Ahead Eagles in 2-2. De Emmenaren leken de buit binnen te hebben maar in de eerste minuut van de extra tijd kwamen de bezoekers uit Deventer alsnog op gelijke hoogte.

Het leek erop dat bij FC Emmen een van de recente aanwinsten van de partij zou zijn, maar Shani Tarashaj werd vlak voor het begin van de wedstrijd alsnog vervangen door Ruben Roosken. Twee spelers, Desevio Payne en Henk Bos, hadden afgelopen zaterdag tegen Ajax nog speeltijd gehad.

In de eerste helft gingen de partijen redelijk gelijk op maar FC Emmen 2 nam wel vlot de leiding. Na fraai aangeven van Ruben Roosken schoot Onder 19-speler Ben Scholte van net buiten de zestien raak: 1-0. Die stand bleef tot het ingaan van de rust op het scorebord staan. Go Ahead Eagles kreeg wel iets meer grip op het duel maar tot scoren kwam het niet.

Ruben Roosken viel in voor Shani Tarashaj

Ruben Roosken viel in voor Shani Tarashaj (Foto: Bennie Wolbers)

De voorsprong verdwijnt

Vrijwel direct na de pauze werd de stand gelijkgetrokken. Doelman Stefan van der Lei werd verrast door een bal vanaf de zijkant waarvan de Deventenaar Samuel Wakana profiteerde. Het tweede bedrijf was iets levendiger en er kwamen meer mogelijkheden. Freddy Quispel en Wouter Marinus kregen bijvoorbeeld kansen maar de gasten hielden stand.

Dat duurde tot de 78ste minuut, want toen zette Freddy Quispel met een verrassende inzet vanaf de zijkant zijn ploeg op 2-1. FC Emmen 2 leek de winst binnen handbereik te hebben. Wouter Marinus zag nog een kans op 3-1 te niet worden gedaan door doelman Jay Gorter van de bezoekers.

De bal valt binnen, buiten bereik van de doelman (Foto: Bennie Wolbers)

In de eerste minuut van de extra tijd gaf de thuisclub echter de volle winst uit handen. Na wat gerommel in het Emmer strafschopgebied haalde Boyd Lucassen de trekker over. FC Emmen kreeg daarna nog een kans op de volle buit via Wouter Marinus maar hij slaagde er niet in de drie punten in Emmen te houden.

Volgende week maandag speelt FC Emmen 2 om 18.30 uur een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen 2.

FC Emmen 2 – Go Ahead Eagles 2: 2-2
13. Scholte 1-0
47. Wakana 1-1
78. Quispel 2-1
90. Lucassen 2-2

Opstelling FC Emmen 2: Van der Lei; Beste, Payne, Sopic, Camara Bos, Roosken (78. Carty), De Vos, Scholte (86. Plaggenborg), Bos, Quispel, Marinus.

Opstelling Go Ahead Eagles 2: Gorter; Berden, Abdat, Swart, Wakana, Leeflang, Lucassen, Pouwels, Beukema, Greeven, Eddahcouri (46. Kok).