WKE’16 knokt zich terug tijdens Paviljoen Nijstad Cup

HOOGEVEEN - WKE16 is nog volop in de race om de eindzege tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen. De ploeg van trainer Jouke Jan Meertens neemt met nog zeven tweede- en derdeklassers deel aan de Paviljoen Nijstad Cup. Tegen HZVV 2 werd het vrijdag 4-4, waarna de strafschoppen beter werden genomen. SC Erica moet verder strijden om de 5e t/m 8e plaats. Zij verloren met 7-1 van tweedeklasser Gramsbergen.

WKE had een bliksemstart, want al in de 2e minuut scoorde Lorenzo Hindriks. Lang kon WKE daar niet van genieten, want in de 5e minuut was het alweer gelijk. In de 23ste en in de 35ste minuut scoorde HZVV en kwam op een 3-1 voorsprong. In de 38ste minuut zorgde Mo Kadouri voor de aansluittreffer. Dit was tevens de ruststand.

In de 51ste minuut liep HZVV uit naar een 4-2 voorsprong. Maar WKE was niet uit het veld geslagen en Lorenzo Hindriks maakte in de 62ste minuut de 4-3. WKE ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er in de 81ste minuut door een doelpunt van Jochem Scholten. Eindstand 4-4. Strafschoppen moesten de beslssing brengen en dat deed WKE beter.

SC Erica

Na de degradatie vorig seizoen komt SC erica dit seizoen uit in de derde klasse. In Hoogeveen is de ploeg van Erwin Sikkes een trouwe deelnemer en moest men het opnemen tegen Gramsbergen dat een klasse hoger speelt. Na een gelijk opgaand eerste kwartier opende Gramsbergen via Elwin van der Veen de score. Een marge die tien minuten later door Roy Seinen werd verdubbeld. SC Erica bood echter goed tegenstand en bracht via Dave Smit de spanning terug. Dat was echter van korte duur, want drie minuten later bepaalde Rutger Dijk de ruststand op 3-1.

In de tweede helft was het krachtsverschil groot en liep Gramsbergen uit naar een 7-1 eindstand. Invaller Jorian Wubs scoorde een zuivere hattrick. Stef Schuurman zorgde voor de andere treffer.

Dinsdagavond gaat het toernooi verder. WKE’16 strijdt dan om 19.00 uur tegen Hoogeveen zaterdag om een plek in de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. Deze wordt vrijdagavond om 19.00 uur gespeeld. De tegenstander komt uit het duel tussen Germanicus en Gramsbergen (aftrap dinsdag om 18.30 uur). SC Erica strijdt verder om de plekken 5 t/m 8. Dinsdagavond is HZVV 2 om 18.30 uur de tegenstander. Een uur later speelt Nieuw Buinen tegen SV Dedemsvaart.

Dinsdagavond wordt er ook verder gevoetbald om de AH Offerein Bokaal. Om 20.15 uur staan dan de duels HZVV – MSC (met Noah Schuurman en Jim Veltmaat) en Hoogeveen – WHC (met Levon van Dijk) op het programma. Hoogeveen won het eerste duel met 10-1 van MSC, terwijl HZVV met 5-2 won van WHC. Vrijdag 23 augustus volgt dan de absolute kraker tussen HZVV en Hoogeveen en het duel WHC – MSC. Beide duels beginnen dan om 20.45 uur. (Foto's: Gerjo Stegeman).