Schoonebeek en Zwartemeerse Boys krijgen beide cadeautje

SCHOONEBEEK - Schoonebeek â?? Zwartemeerse Boys staat altijd garant voor veel strijd en spektakel. Ook deze middag viel er weer genoeg te beleven. Met een beter Schoonebeek en een cadeautje voor Zwartemeerse Boys in de eerste helft, en een beter Zwartemeerse Boys en een cadeautje voor Schoonebeek in de tweede helft, stond er uiteindelijk een terechte 2-2 eindstand op het scorebord.

Zwartemeerse Boys begon beter aan de wedstrijd, maar na een minuut of tien nam Schoonbeek het initiatief over. Dit leverde ook een paar kansen op; zo kopte Niek Weitering net over en kwam Leon Steffens net te laat om een voorzet van Stijn Schepers binnen te tikken. In de 28e minuut was het dan wel raak, een diepe bal van Kevin Poker werd opgepikt door Leon Steffens, Steffens ontworstelde zich van zijn directe tegenstander en schoof de bal langs doelman Wösten, 1-0.

Schoonebeek bleef drukken en probeerde nog voor de rust de tweede te maken Zwartemeerse Boys creëerde bitter weinig, maar werd door scheids Hessler geholpen in de 40e minuut. Een onschuldig schot kwam op de arm/lichaam van Mike Stam, net binnen de zestien. De scheids wees naar de stip, en aangezien er gaan VAR was, pakte Hidde Walda het cadeautje gretig uit, 1-1. Vanaf dit moment leek er iets geknakt bij Schoonebeek, het voetballen werd een stuk minder en de frustraties werden steeds groter. Toch werd de rust bereikt met 1-1.

Ook in de tweede helft leek Schoonebeek het voetballen verleerd, of het kwam door de vervelend laag staande zon of door de gemakkelijk gegeven strafschop was niet duidelijk. Maar Zwartemeerse Boys werd steeds sterker, en na al een aantal waarschuwingsschoten was het in de 64e minuut wel raak. Doelman Berens zag, door de laagstaande zon, een schot niet goed aankomen, kon het schot nog net tegenhouden maar was kansloos op de rebound van Ronald van der Weide, 1-2.

Vlak daarna leek de Boys de wedstrijd te beslissen maar de bal werd binnen gegleden vanuit buitenspel positie. Vervolgens trokken de Boys zich steeds verder terug, lieten Schoonebeek komen, en probeerden via de counter de wedstrijd te beslissen. Schoonebeek had dus wel een overwicht maar werd absoluut niet meer gevaarlijk. Maar ook nu stak scheid Hessler weer de helpende hand toe. In de 88e minuut wees hij weer naar de stip na een onschuldige duw van Koen Walda tegen René Streuer. Deze keer was het Justin Katuin die het cadeautje uitpakte en de 2-2 eindstand bepaalde.

Na de wedstrijd hadden beide het gevoel dat er meer in had gezeten; Schoonebeek had het gevoel dat het de tijdens de eerste helft meer afstand had moeten nemen, en Zwartemeerse Boys had tijdens de tweede helft de wedstrijd kunnen beslissen. Maar beiden konden ook met het gelijkspel leven. Komend weekend is een inhaalweekend, Schoonebeek is vrij en Zwartemeerse Boys moet inhalen uit tegen Sleen.