Galavoorstelling WKE tegen Nieuw Buinen

EMMEN – WKE won zondagmiddag in de zondag 2e klasse L met 4-1 van Nieuw Buinen. WKE haalde uit de laatste 5 wedstrijden maar 4 punten door 1 keer winst, 1 gelijkspel en 3 verliespartijen. En zondag werd de wedstrijd gespeeld waar de supporters van WKE al weken naar hebben uitgekeken. Het werd de beste wedstrijd van het seizoen voor WKE want Nieuw Buinen werd volledig overklast.

Vanaf minuut één zette WKE de toon en in de vijfde minuut leidde een 1-2tje tussen Jochem Scholten en Lorenzo Hindriks tot de 1-0. De mogelijkheden stapelden zich op met kansen voor Lorenzo Hindriks, Jozef Brink en een schot op de paal door Mo Kaddouri. In de 13e minuut viel de 2-0 door de actieve en de van links naar rechts sleurende Jozef Brink na een pass van Henk Bakker. In de 40e minuut een perfecte pass van Ronald Oosting die Henk Bakker daarmee in staat stelde de ruststand te bepalen op 3-0.

De spelers en de supporters hadden de rust ook wel even nodig om te beseffen wat ze in de eerste helft hadden voorgeschoteld gekregen. De 2e helft begon zoals de eerste was geëindigd met direct een kans voor Mohamud Abdikarim die net naast schoot. In de 50e minuut was het wel raak door Mohamud Abdikarim, na een pass van Lorenzo Hindriks. 4-0. Nieuw Buinen kwam daarna pas heel langzaam uit hun schulp en durf toonde. Robert Tieks testte Wim Kok, maar die stond paraat. In de 88ste minuut zorgde Eddie Schoenmaker voor de eretreffer voor Nieuw Buinen. Eindstand 4-1 en dat was volgens beide trainers voor WKE een verdiende uitslag.