SVBO kansloos bij de koploper

SNEEK - SVBO heeft zaterdagavond een kansloze nederlaag geleden bij koploper SWZ Sneek. Sneek was gewoon de betere en SVBO had er weinig tegenin te brengen. Sneek had vorig jaar al kampioen moeten worden, na wat ze in de twee wedstrijden in ieder geval tegen SVBO hadden laten zien. Dat ze het niet zijn geworden is dan eigenlijk best vreemd en misschien ook wel slecht.

Dit jaar is de formatie uit Sneek ook weer de titelfavoriet en tot nu toe doen ze erg goede zaken. SVBO zakt door de nederlaag naar plek 6. Er moet wel bij vermeld worden, dat sommige ploegen nog een wedstrijd in moeten halen. En het verschil tussen de nummer 2 en 8 is slechts 3 punten.

SVBO begon met de volgende spelers
Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Roy Jagt, Twan Waidijk, Stan Kroeze, Dylan Wessels, Ronald Gerdes en Davy Wessels.
Op de bank Tom Jeuring, Jeroen Walda, Maarten Wielens, Robin Heijne en Quinten Brands.

Sneek begon dus goed aan het duel en binnen 8 minuten was het gelijk al raak. Een voorzet vanaf links werd hard van dichtbij binnen gekopt en Ebeltjes was kansloos. 1-0 door Bruining. Daarna een goede aanval van SVBO waar een grote kans uit kwam. De aanval kwam uiteindelijk bij Jelmer Scholtens terecht. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal, maar Ronald Gerdes kopte naast. Daarna was Sneek de bovenliggende partij. Eerst al uit een voorzet schoot Sneek net naast. Een andere voorzet kwam links terecht bij SVBO, maar Hidding vergat weg te werken.

Sneek profiteerde optimaal, want de voorzet hiervan werd binnengeschoten door aanvoerder Visser van Sneek en zo stond het na 20 minuten 2-0. SVBO kwam er een keer nog uit met Roy Jagt, maar zijn schot ging net over. De kansen bleven voor Sneek. Vaak uit voorzetten waren ze gevaarlijk, zo mistte Sneek nog van dichtbij en kreeg het de bal nog knap naast. Wederom uit een voorzet van links werd het schot van dichtbij gekeerd door Ebeltjes en de rebound werd weggewerkt door Kuper.

Na rust gebeurde er weinig. Sneek hield in, SVBO kon niet. Een gevaarlijk moment voor de goal van SVBO. Een schot en van dichtbij werd de bal nog eens aangeraakt, maar verdween de bal naast het doel van SVBO. Aan de andere kant kon SVBO het dan proberen uit een vrije trap. Een vrije bal van Wielens, maar die ging over. Sneek bleef wel de bovenliggende partij en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Het slotwoord was aan Wielens, maar zijn poging met links ging uiteindelijk ruim over. Na 90 minuten vond de goed leidende scheidsrechter Boekholt het voldoende en maakte er een einde aan. Voor SVBO viel er zaterdagavond weinig eer te halen. Snel vergeten en op naar volgende week. Dan komt Noordster op bezoek.