Drenthina thuis de baas over NEC Delfzijl

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J was Drenthina op eigen veld na een 3-1 ruststand heer en meester en won het duel tegen NEC Delfzijl met 4-1. De mannen van trainer Peter Timmer kwamen halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Kees Plaatje. 1-0. De Emmenaren waren duidelijk de betere ploeg en wisten dat in de 25e minuut tot uitdrukking te brengen via een treffer van Roland Koops. 2-0.

De Groningers hadden niet echt vat op de wijze waarop Drenthina de wedstrijd speelde. Nog geen tien minuten later was het alweer raak. Het was opnieuw Kees Plaatje die Drenthina op een 3-0 voorsprong wist te zetten. De wedstrijd werd daarmee al voor de thee in het slot gezet.

Zo leek het ten minste, want NEC Delfzijl (Neptunia Eems Boys Combinatie) wist op slag van rust toch nog weer iets van spanning in de wedstrijd terug te brengen via een doelpunt van Dion Zimmerman. 3-1 en met deze stand werd ook de thee opgezocht. Na de hervatting golfde het spel wat meer op en neer zonder dat zowel Drenthina als NEC Delfzijl goede aanvallen op de mat wisten te leggen.

Pas enkele minuten voor tijd wist Drenthina dan toch nog een keer het net te vinden via Joel Zweerink die de eindstand op 4-1 bepaalde. Drie belangrijke punten voor Drenthina dat nu op een 10e plaats staat met één puntje achterstand op NEC Delfzijl.