DZOH kan punten niet in eigen huis houden

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J stelde DZOH op eigen veld flink teleur door de wedstrijd tegen het op één na de laatste plaats staande The Knickerbockers met 2-1 te verliezen. De geelhemden uit de Rietlanden hadden het niet gemakkelijk en leken de rust in te gaan met een 1-0 achterstand na een doelpunt van Kevin de Graaf in de 41e minuut.

De mannen van trainer Bert Doldersum kwamen twee minuten later toch weer snel met een reactie via een doelpunt van Niels Tuijn. 1-1 en met deze stand eindigde ook de eerste helft. In de tweede helft een beetje het zelfde spelbeeld, maar naarmate de wedstrijd vorderde voelde The Knickerbockers, dat tegen degradatie zit te knokken, dat er deze middag meer in zat tegen het veel hoger geplaatste DZOH. Na iets meer dan een uur spelen viel dan ook het spreekwoordelijke dubbeltje de goede kan op.

Het was opnieuw Kevin de Graaf die de bal in het DZOH wist te plaatsten. 1-2 en wat DZOH daarna ook probeerde de Groningers wisten deze voorsprong tot het einde vast te houden. DZOH verloor door deze nederlaag even de aansluiting met de top-drie terwijl The Knickerbockers door deze overwinning weer aansluiting heeft bij de ploegen net boven de degradatiestreep. Eindstand 1-2.