Emmen pakt puntje tegen Hoogeveen

EMMEN – In de zondag Hoofdklasse A wist vv Emmen een belangrijk puntje binnen te halen door een 1-1 gelijkspel tegen het hoger geplaatste Hoogeveen. Emmen begon hoopgevend aan de wedstrijd want in de 10e minuut kreeg het een strafschop nadat Raphael Ngendakumana binnen de zestien onderuit werd gehaald door Twan Berends. Patrick Eberhard maakte vanaf de stip geen fout en zette Emmen op voorsprong.

De pret duurde niet echt lang want een kwartier later stond het al weer gelijk. Een prachtige aanval die Bjorn Zwikker, het volgende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv Emmen, legde het balletje onbaatzuchtig breed op de vrij voor het doel staande Emil Bijlsma en die kon simpel de 1-1 binnen tikken. Daarna hadden de Hoogeveners afstand van Emmen te nemen. Bjorn Zwikker had de pech dat zijn inzet op de lat belandde en Boris Rasevic de afvallende bal hoog over schoot.

Na rust had Hoogeveen het meeste balbezit, terwijl Emmen vooral op een counter loerde. Hoogeveen kreeg een aantal kansen via onder anderen Tom Heerkes maar schoot hoog over. Patrick Eberhard had voor Emmen de wedstrijd met twee kansen in de slotfase nog kunnen beslissen maar schoot op de paal en zag ene kopbal net naast het doel verdwijnen. Bjorn Zwikker had in de extra tijd nog matchwinner kunnen worden kwam een teenlengte tekort bij een voorzet en eindigde deze Drentse derby in een 1-1 gelijkspel.