SVBO wint bij Hekkensluiter

GRONINGEN - SVBO heeft eindelijk eens een overwinning gepakt in 2020. Uit bij hekkensluiter GAVC werd gewonnen. Na 2 gelijke spelen, 2x een 1-0 nederlaag. Werd vandaag gewonnen. 3-2 bij GAVC. De uitslag komt spannend over, maar eigenlijk was het de laatste 10 minuten pas spannend. Vorige week speelde SVBO bij Roden. We kunnen heel kort zijn over die wedstrijd. Een veld waar een gemiddelde boer zijn koe nog niet op zou laten lopen. Maar bij SVBO waren er slechts een paar die nog een voldoende scoorden. Uiteindelijk moest die wedstrijd 0-0 worden, maar één keer balverlies van SVBO werd afgestraft en Roden won met 1-0.

Vandaag tegen GAVC weer niet ideale weersomstandigheden. Harde wind, had veel invloed op het spel. De eerste helft had SVBO de wind wat mee in de rug. De eerste kans was ook voor SVBO, maar Waidijk miste. Ook uit een hoekschop van Jagt werd SVBO gevaarlijk, maar ook deze ging er niet in. Waidijk kreeg misschien voor rust wel de grootste kans, maar met links schoot hij over. Niet veel later was het wel 0-1 voor SVBO.

Waidijk werd in de diepte gestuurd, behield goed het overzicht en legde breed. Stan Kroeze gleed de bal binnen en SVBO kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Maar, nog geen halve minuut later stond het ook alweer gelijk. Ebeltjes kansloos. Niet best voor SVBO. Daarvoor redde Ebeltjes nog eens bij een schot van een meter of 20, maar die wist hij te keren. SVBO was voor rust wel de betere, gevaarlijkere, maar drukte dit niet in de score uit. Ook al was Wolbers heel dichtbij, maar de keeper van GAVC redde knap.

Na rust had GAVC de wind mee in de rug, maar bracht in de beginfase weinig. Pas na een klein uur spelen werd de thuisploeg gevaarlijk en met een drietal goede reddingen bracht Lennon Ebeltjes redding voor SVBO. Daarna nam SVBO het initiatief weer over. Gerdes mistte. Waidijk ook. Maar! Quentin Brands werd neergehaald. En dat leverde de linksback van GAVC de 2e gele kaart op.

Niet veel later werd Waidijk compleet ondersteboven gelopen in het strafschopgebied. Strafschop voor SVBO. De scheidsrechter kon ook niet veel anders. Wolbers wist die te benutten. 2-1 voor SVBO en daarna liep het al heel snel uit naar 3-1. Via een scrimmage, was het uiteindelijk Ronald Gerdes die het laatste zetje gaf. SVBO kon de 4e ook nog wel maken. Dat gebeurde niet. Gerdes lukte het niet, hij volleerde een bal net over. Invaller Boy Haitel schoot, maar zijn schot werd geblokt.

Ondertussen werd hij ondersteboven gemaaid. Vrije bal voor SVBO. Wolbers stuitte op de doelman. Tot GAVC plots ineens de 3-2 maakte. Een vrije bal van naast het strafschopgebied. Ging hard en laag voor het doel en belandde opeens in het net. Opeens kwamen er ook nog eens een minuut of 8 blessuretijd bij. Waar die vandaan kwamen, geen idee.

Maar SVBO bleef overeind. De 3 punten gingen mee naar Barger Oosterveld.
Volgende week moet SVBO wel van betere huizen komen. Dan komt Hoogezand op bezoek. Ondanks alle omstandigheden en mindere resultaten de afgelopen weken, is SVBO wel gestegen naar plek 3. De wedstrijd in Barger Oosterveld begint om 14.00 uur.