Erica 86 kan niet winnen van Blokzijl

BLOKZIJL – In de zaterdag 5e klasse F liep Erica’86 na een 2-0 ruststand tegen een 2-1 nederlaag op in de wedstrijd in en tegen Blokzijl. De mannen van trainer Cor Huls kwamen in de 12 e minuut op een 1-0 achterstand nadat de Erica doelman niet goed in de positie stond.

Tot aan de thee was Erica’86 wel de bovenliggende partij en kreeg een aantal kansen voor Sven Huls en Joop van Veen, maar die verzuimden dit in klinkende munt om te zetten. In plaats daarvan maakte Blokzijl we; gebruik van dat ene kansje die het nog voor de thee kreeg. Ook nu was het de doelman die niet geheel vrijuit ging en de thuisclub op een 2-0 werd gezet.

Erica’86 trainer Cor Huls: ,,Ja en dan te bedenken dat wij via de vele kansen misschien wel met 6-1, 7-2 voor hadden moeten staan. Ik heb in de rust de spelers wel even hard toegesproken. In de tweede helft ging het dan ook een stuk beter ook al speelden wij wel al vanaf de 35e minuut met een man minder na een tweede gele kaart voor Jorrit Maatje.

Wij bleven ook in ondertal de beter voetballende ploeg, maar de aansluitingstreffer van Sven Huls tien minuten voor tijd kwam eigenlijk te laat om de wedstrijd nog in ons voordeel te beslissen. De krachten stroomden langzaam weg en daar zal ongetwijfeld het muziekfestival van Radio Bokzwien FM in Erica iets te maken hebben gehad“. aldus de Erica’86 trainer.