DZOH geeft in slotfase de wedstrijd alsnog uit handen

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J verloor DZOH de thuiswedstrijd tegen SV Oosterwolde na een 0-2 ruststand met 3-5. Het was een wedstrijd waarin DZOH wel veel in balbezit was, maar de bezoekers uit Oosterwolde maakten effectief gebruik van de mogelijkheden die het kreeg. De meeste tegentreffers werden overigens gescoord door persoonlijke fouten bij DZOH. Na een hal uur opende Kristian Boeree de score (0-1) en vlak voor de thee moesten de mannen van trainer Bert Doldersum ook nog een treffer van Jean Pierre N’Gouan incasseren.

Dezelfde speler schoot in het begin van de tweede helft ook nog de 0-3 binnen. DZOH was daardoor toch wel even van slag, maar toonde verkracht. Als het voetballend dan niet gaat, moeten de mouwen omhoog en leek DZOH toch nog een goed resultaat neer te zetten. Bert Doldersum: ,,Ik moet de jongens een compliment geven voor de wijze waarop zij er keihard voor geknokt hebben om de wedstrijd ook nog bijna in winst om te zetten.

Ruud Klingenberg scoorde vlak na de 0-3 de 1-3 binnen en na een uur spelen was het Björn Janssen die de aansluiting wist te maken. 2-3. DZOH kreeg weer geloof in eigen kunnen en helemaal toen Nils Tuijn een kwartier voor tijd ook nog de gelijkmaker kon scoren. 3-3. Ja…., en dan hoop je op nog meer. Des te vervelender is het dan dat je in de laatste minuten met nog twee tegenstreffers als nog de deksel op de neus krijgt en met 5-3 verliest, aldus Bert Doldersum.

Dion Klaassen(7) komt net een teenlengte te kort om een door Luca Veennen gemiste bal uit een hoekschop binnen te tikken. (foto Bennie Wolbers)