Drenthina begint competitie met nederlaag

ZWARTSLUIS – Na de afgelasting van de thuiswedstrijd tegen De Weide wegens het Corona virus een week geleden, begon Drenthina zaterdagmiddag in de 2e klasse J aan de competitie. Voor de Emmenaren stond de uitwedstrijd in Zwartsluis tegen DESZ op het programma. Na een 2-0 ruststand verloren de mannen van Peter Timmer met 4-2.

De Emmenaren moesten toezien hoe de thuisclub voortvarend van start ging en via Tom Kistjes al in de 7e minuut op 1-0 wist te komen. Drenthina hervond zich daarna wel, maar moest vlak voor rust wel de 2-0 via Danny Moorman incasseren. Dat was wel even een tegenvaller, maar Drenthina bleef wel knokken voor een beter resultaat en dat leverde in de 70e minuut een treffer op van Thom Alders. 2-1.

Juist toen Drenthina op weg leek naar de gelijkmaker was het DESZ die binnen enkele minuten alle hoop op een goed resultaat de grond in boorde via treffers van Arjan Krabbe(3-1) en de 4-1 door Tom Kistjes. Met nog een kwartier te spelen was het geloof bij Drenthina wel weg, maar Thom Alders wist tien minuten voor tijd toch nog de 4-2 te scoren.

Dat was voor de Emmenaren het laatste wapenfeit van deze middag en vertrokken zonder punten uit Zwartsluis. Misschien heeft het komende zaterdag meer succes als SV Bedum op bezoek komt op sportpark ,,de Oude Ros” aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen.