Twedo kan niet winnen van Raptim

COEVORDEN – In de zondag 3e klasse C moest Twedo toezien hoe Raptim zondagmiddag na een spannende wedstrijd de drie punten in eigen huis wist te houden. Na een 0-1 voorsprong werd het uiteindelijk 2-1. Raptim begon het duel met een overwicht. Het had meer balbezit maar wist zich in het de eerste helft geen raad met het compacte spel van Twedo. De ploeg uit Veenoord/Nieuw Amsterdam liet Raptim het spel maken.

De eerste serieuze aanval van Twedo leverde gelijk een doelpunt op. Na een voorzet van Iwan Immink schoot Bram Vuuregge de bal binnen. 0-1 en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft kwam Raptim goed uit de startblokken. Nadat Twedo doelman Rick Manting een goede kans van de thuisclub kon verhinderen, was het in de 63e minuut wel raak. Na een overtreding op Stan Meppelink was het Kay Ambergen die een vrije bal door Lars Hoving op waarde wist te schatten en de gelijkmaker scoorde. 1-1.

Twedo kreeg met een man meer een licht overwicht, maar dat leverde weinig doelrijpe kansen op. De beste kans kreeg Iwan Immink maar doelman Jerio Hoegen redde in twee keer. In de slotfase van de wedstrijd kwam ook Twedo met tien man te spelen, nadat Rick Strijker zijn tweede gele kaart kreeg. Dit was de opmaat voor een spannende slotfase. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat Jesse Keen het probeerde vanaf een meter of vijfentwintig. Twedo doelman Manting verkeek zich op het schot en zag de bal tot zijn eigen verbazing over de doellijn hobbelen. 2-1 en dat werd ook de eindstand.