Sp Roswinkel pakt ook de volle winst tegen Valther Boys

ROSWINKEL - Na de 4-2 overwinning op SVBC in de openingswedstrijd van de competitie trok Sp Roswinkel die goede lijn door naar de thuiswedstrijd tegen Valther Boys. Na een 2-0 ruststand wonnen de Roswinkelers uiteindelijk met 2-1. De thuisclub kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Bart Huizingh die de bal uit een vrije bal keihard wist binnen te schieten. 1-0.

Nummer 10 Bart Huizingh schiet de bal langs de muur van Valther Boys en scoort de 1-0.

Valther Boys probeerde daarna wel iets aan die achterstand te doen, maar Roswinkel hield de deur goed dicht. Het had ook zelf nog wel de voorsprong verder kunnen uitbouwen. Na de 2-0 ruststand volgde een rommelige tweede helft volgens Roswinkel trainer Cor Lubach. ,,Wij voetbalden niet echt goed meer in die fase, maar kreeg ook te maken met een zeer warrig fluitende scheidsrechter die bijna elke bal dood vloot. Doordat Roswinkel niet in staat was om in de tweede helft de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te zetten, is er een wet in het voetbal, zegt Lubach:

,,Als je zelf goede mogelijkheden niet weet te verzilveren, dan doet de tegenstander het wel’’. In de 82e minuut is er een misverstand tussen doelman Ricardo Prins en de verdediging bij een hoge voorzet en Valther Boys komt terug tot 2-1.
Verder liet Roswinkel het niet meer komen. Eindstand 2-1 en daarmee kan Sp Roswinkel met twee overwinningen op een mooie start van de competitie terugkijken met een maximale score van zes punten. Komende zondag is JVV, dat met 6-0 klop kreeg van medekoploper GKC in Jipsingboertange de tegenstander. (foto Bert Tibbe)