DZOH winnaar in lokale derby tegen Drenthina

EMMEN - De derby van Emmen in de zaterdag 2e klasse J tussen DZOH en Drenthina op sportpark De Rietenlanden eindigde zaterdagmiddag na een 1-1 ruststand in een 2-1 overwinning voor DZOH. Drenthina had vanaf het begin het meeste balbezit, maar dat was wel de strategie die DZOH trainer Bert Doldersum voor zijn ploeg had uitgedacht. Bij balverlies van Drenthina snel in de omschakeling gevaarlijk worden.


DZOH kwam in de 20e minuut op voorsprong, maar dat gebeurde uit een gewone standaardsituatie. Bjørn Jansen besloot de bal vanaf veertig meter uit een vrije trap op doel te schieten. Drenthina doelman Yannick Berends reageerde iets te laat en zag de bal tegen het net verdwijnen. 1-0. Drenthina behield ook na die treffer meer balbezit en kreeg kansen. Vlak voor de thee viel uit één van die kansen de gelijkmaker via Thom Alders. 1-1 en dat werd ook de ruststand.

Ook na de thee had Drenthina vaak de bal, maar DZOH nam opnieuw een voorsprong. Tom Hiemstra kopte uit een vrije bal op doel, maar via de vingertoppen van Yannick Berends kwam de bal tegen de lat. Tom Hiemstra was er toen als de kippen bij om de afvallende bal alsnog langs de Drenthina doelman te tikken. 2-1. Drenthina drong daarna nog wel aan, maar gevaarlijk werd het niet echt meer. Door deze overwinning staat DZOH op de zesde plaats met zes punten uit vier wedstrijden. Drenthina blijft met een wedstrijd minder gespeeld op de 10e plek staan met drie punten.

Tom Hiemstra tikt hier liggende na later bleek winnende treffer langs doelman Yannick Berends. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda