Schoonebeek en Titan in evenwicht

SCHOONEBEEK - In de zondag 4e klasse D maakten Schoonebeek en Titan er op sportpark De Gruinte met een 1-1 eindstand een leuk schouwspektakel van met een beter Titan in de 1e helft en een beter Schoonebeek in de 2e helft. De eerste kansjes waren voor Titan, terwijl Schoonebeek in de 16e minuut een kans kreeg. Een voorzet van Niek Huser werd door Leon Steffens ingekopt, maar doelman Raymon Poede redde ternauwernood.

Daarna kreeg Titan kansen via Harmjan Moesker en Mick Hendriks, maar die vonden steeds doelman Berens op hun weg. In de 34e minuut kwam Titan toch op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd door Moesker doorgekopt. Roy Supèr pikte de bal op, omspeelde Berens en plaatste de bal rustig in het lege doel. 0-1. Vlak voor de thee loste Jan Willem Wubkes nog een schot, maar doelman Poede stond weer op de goede plek. Voor de 2e helft kwam Schoonebeek beter uit de kleedkamer dan Titan. Het was fanatieker en feller in de duels en kreeg controle over de wedstrijd. Na een waarschuwingsschot van Twan Steffens stond het in de 50e minuut wel gelijk.

Een vrije bal van Justin Katuin werd binnengekopt door Niek Weitering, 1-1. Hierna probeerde Schoonebeek door te drukken en kreeg kansen om te scoren. Niek Huser was een paar keer dichtbij maar wist het net niet te vinden. Typerend was dat de kans voor Titan in de tweede helft, die werd ingeleid door een foute terugspeelbal van Niek Weitering, door Roy Supèr niet kon worden verzilverd. De laatste tien minuten moest Schoonebeek met 10 man verder, Mike Stam deed een “Alvarezje” bij Moesker en kon vertrekken van de goed leidende jonge scheidsrechter Dylano Stegers. Het bleef uiteindelijk de 1-1 eindstand.