SVBO kan Germanicus geen pijn doen

BARGER OOSTERVELD - SVBO en Germanicus stonden sinds 2005 dertien keer in competitieverband tegenover elkaar. Drie keer werd het gelijk, SVBO won vier keer en zes maal ging Germanicus met de punten aan de haal. Zondagmiddag kwam daar in de 1e klasse F weer een overwinning bij, want Germanicus won gemakkelijk met 4-0. Germanicus kwam in de 12e minuut op voorsprong via Milan van der Weide. SVBO kon daar maar weinig tegenover stellen. Ruststand 0-1.

Na de thee hetzelfde beeld ook al was het invaller Mike Veenstra die nog voor enig gevaar zorgde met een aantal goede voorzetten, maar er stond niemand om de trekker over te halen. In de 53e minuut stond het 0-2 door Stan Ypenburg en Jessie Rotmensen scoorde even later, na weer een snelle omschakeling, de 0-3 binnen. Vlak voor tijd gooide hij met zijn tweede treffer nog meer zout in de wonde van SVBO door de eindstand naar 0-4 te tillen. Germanicus trainer Andre Mulder wilde vooraf eigenlijk liever niet spelen wegens het slechte weer, het Coronavirus en geen publiek, maar zal er na afloop zeker anders over hebben gedacht.

SVBO trainer Marc Hegeman wilde aan de overwinning van Germanicus niets af dingen, maar had wel een kanttekening: ,,De laatste weken hebben wij te maken met een sterk verminderde motivatie onder de spelers en stafleden vanwege enkele coronagevallen binnen de club. Er zijn spelers die net vader zijn geworden die liever niet spelen nu en ook in de begeleidingsstaf is er iemand die eigenlijk niet wil komen. De gezondheid van de mens is belangrijker en is zeker geen excuus voor deze nederlaag."