FC Emmen ook in Waalwijk de deksel op de neus

WAALWIJK - Voor FC Emmen was het vrijdagavond tegen RKC Waalwijk een beetje de wedstrijd van de waarheid gezien de stand op de ranglijst. Helaas gingen de mannen van trainer Dick Lukkien ook in deze wedstrijd in de slotfase onderuit door met 1-0 te verliezen. Bij RKC Waalwijk stond de van AZ gehuurde Thijs Oosting uit Emmen in de spits. Bij FC Emmen ontbraken Glenn Bijl en Caner Cavlan, die nog niet helemaal fit waren voor deze wedstrijd.

Lucas Bernadou probeert hier de bal te controleren trwijl op de achtergrond Nikolai Laursen toelijkt

In de 3e minuut kreeg FC Emmen de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Recardo van Rhijn schoot in goede positie hoog over. In de omschakeling was RKC Waalwijk dicht bij een treffer, maar de bal stuiterde uit een hoekschop tegen de paal en kon door de FC Emmen defensie net buiten de zestien worden gewerkt. In het eerste kwartier golfde op het spel op en neer. De betere mogelijkheden kreeg RKC Waalwijk, maar FC Emmen wist de nul te houden.

Halverwege de eerste helft kregen de spelers van FC Emmen van buiten het stadion ondersteuning via vuurwerk van de meegereisde supporters. Succes leverde dat FC Emmen niet op terwijl RKC Waalwijk in de 27e minuut heel dicht bij een treffer was via Thijs Oosting, maar die zag zijn inzet door Miguel Araujo geblokt. FC Emmen had wel het meeste balbezit, maar RKC Waalwijk was gevaarlijker. FC Emmen heeft vooral moeite om met uitverdedigen de voorwaartsen Michael de Leeuw en Paul Gladon te bereiken. Doordat ook RKC Waalwijk de goede richting niet wist te vinden stond het halverwege de wedstrijd nog 0-0. In de rust bracht Lukkien een aantal wijzigingen toe om toch nog iets te forceren. Lucas Bernadou kwam voor Hilal Ben Moussa en Keziah Veendorp kwam voor Jean-Pierre Rhyner. De eerste kans in de tweede helft kreeg aanvoerder De Leeuw die goed werd aangespeeld door Veendorp, maar hij schoot vrij voor doelman Lamprou hoog over.

Na een uur spelen stond het nog 0-0 en Dick Lukkien bracht Nikolai Laursen in voor Jari Vlak om toch iets te forceren. FC Emmen speelde niet goed en FC Emmen mocht van geluk spreken dat het na bijna 70 minuten nog steeds op 0-0 stond. Daarna kreeg FC Emmen toch wel weer enkele mogelijkheden, maar ook nu weer werden mooie mogelijkheden op een knullige manier niet goed verwerkt. Gelukkig voor FC Emmen was ook dat de thuisclub onzorgvuldig met de kansen omging die het zich wist te creeren. Toch gebeurde het weer in de slotfase. FC Emmen kreeg in de laatste minuut de bal niet wegen Touba via een afstandsschot de bal langs de graaiende vinders van Michael Verrips tegen het net belandde. 1-0 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand en lijkt het doek nu al te zijn gevallen voor FC Emmen.

Emmenaar Thijs Oosting in dienst van RKC Waalwijk in duel met Miguel Araujo (foto Gerrit Rijkens)