Jeroen Veldmate matchwinner in Oss

OSS - Het vak met de 200 meegereisde FC Emmen-supporters ontplofte in de 93e minuut bijna toen aanvoerder Jeroen Veldmate in de extra tijd de winnende treffer van de Drentse club binnen kopte. Na een 0-0 ruststand in Oss won de formatie van trainer Dick Lukkien uiteindelijk met 2-1. De Emmenaren moesten lang wachten, want het kreeg een aantal kansen die niet werden beunt. De kans die Emmen kreeg via Jeredy Hilterman na voorbereidend werk van Peter van Ooijen en Azzeddine Toufiqui had voor heel veel rust kunnen zorgen.

Kansen kwamen er ook nu wel weer voor de spitsen van FC Emmen. Twee keer was Peter van Ooijen er dichtbij en Rui Mendes kreeg de grootste kans van allemaal. Mendes werd na een lange combinatie, door de TOP-defensie weggestuurd door Jari Vlak, maar tikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak na rust sloeg even het noodlot voor de Emmenaren toen Justin Mathieu de 1-0 scoorde. FC Emmen was even aangeslagen, maar kwam goed terug.

De voor Jeredy Hilterman ingevallen Jasin-Amin Assehnoun plaatste de bal keurig met links in de linkerhoek.1-1. Daarna was het voor FC Emmen hard werken en hopen op nog zo’n bevlieging. Die kwam uiteindelijk dus in de extra tijd uit een corner. Assehnoun bracht de bal voor, debutant El Azzouzi kopte de bal door en Jeroen Veldmate knikte de bal bij de tweede paal keurig binnen: 1-2. Drie punten en daarmee blijft FC Emmen in het spoor van Excelsior en Volendam.

Jeroen Veldmate zorgde met zijn kopbal voor een mooie 2-1 overwinning op Top Oss. (foto’s Gerrit Rijkens)