DZOH ook na vier wedstrijden zonder puntverlies

EMMEN - Afgelopen zaterdag wist DZOH haar 1e plaats op de ranglijst van de zaterdag 2e klasse J met glans te handhaven. Na een 2-0 ruststand wonnen de Rietlandenbewoners ook hun vierde wedstrijd van het seizoen tegen SV Oosterwolde met 5-0. DZOH was na een voorzichtig begin in de 20e minuut succesvol. Youri Keen werd in de 20e minuut op rechts werd weggestuurd en hij de bal na een al dan niet voorzet pardoes over de mis graaiende Oosterwolde doelman bij de twee paal zag binnenvallen. 1-0.

Twee minuten later kon de wedstrijd al een beetje in het slot nadat Tim Aasman met een steekpass vrij voor de doelman werd gezet en geen fout maakte. 2-0 en dat werd ook de ruststand. Na de thee probeerde Oosterwolde in de eerste minuten nog wel de aansluiting te vinden, maar DZOH nam weer snel de regie over. Het kreeg enkele kansen via onder anderen Tim Aasman, maar moest tot een kwartier voor tijd wachten op de 3-0.

Trainer had even daarvoor Joël Zweerink en Mark Timmer ingebracht voor Farid Boughaleb en Bastin Boer en dat bleek een goede zet van Doldersum. Koud in het veld scoorde Joël Zweerink de 3-0. Vijf minuten later werd het 4-0 door een afstandsschot van Joël Zweerink.

Of het nog niet genoeg was zorgde invaller Mark Timmer met een mooie assist dat Tim Aasman met zijn tweede treffer van de middag zorgde voor een 5-0 eindstand. DZOH en Gorecht voeren de ranglijst aan 12 uit 4. Komende zaterdag is FC Meppel de tegenstander.

Tim Aasman was weer zeer belangrijk bij DZOH en scoorde de 1-0 en de 3-1. (foto Bennie Wolbers)