Derde nederlaag op rij voor DVC ’59

NIEUW DORDRECHT- In de zondag 4e klasse D moest DVC’59 opnieuw een nederlaag incasseren. Op het eigen sportpark Bloemendaal gingen de withemden na een 1-2 ruststand met 1-3 onderuit tegen Gasselternijveen. De thuisclub had waarschijnlijk nog niet door dat de wedstrijd al was begonnen, want binnen een minuut stonden de gasten uit Gasselternijveen al op een 1-0 voorsprong via Wessel Koopmans.

De wedstrijd golfde daarna op en neer met Gasselternijveen als de ploeg die het meeste balbezit had. Na een half uurtje spelen kwam DVC’59 op gelijke hoogte door wie anders dan Roy Sibon. 1-1. In de extra tijd van de eerste helft wist Gasselternijveen onverwachts opnieuw op voorsprong te komen via een tweede treffer van Wessel Koopmans. Hij wist de afvallende bal na een redding van doelman Rob Jeuring, alsnog in het doel te tikken. Met deze 1-2 stand werd ook de rust bereikt.

Na de hervatting probeerde DVC’59 iets aan die achterstand te doen maar moesten attent zijn op de snelle omschakeling en de gasten gevaarlijk werden via de counter. Zo ook in de 55e minuut toen na een snelle aanval de bal plotseling uit een scrimmage voor het DVC’59 tegen het net belande na een goede inzet van Menas Sihasale. 1-3 en wat Roy Sibon en zijn medespelers ook probeerden, de verdediging van Gasselternijveen stond steeds op de goede plek. Eindstand 1-3 en daarmee staat DVC’59 nu na drie wedstrijden tegen alle verwachtingen in met nul punten onderaan de ranglijst.

Ook DVC’59 aanvoerder Nick Mink wist zich niet door de stevige verdediging van Gasselternijveen te werken. (foto Bennie Wolbers)