SC Angelslo wint verdiend bij Pesse

PESSE - Zaterdag reisde SC Angelslo af naar Pesse en na een 0-2 ruststand wonnen de Emmenaren verdiend met 1-4. Angelslo begon gretig aan de wedstrijd en hield Pesse vanaf het begin onder druk; er werd goed gecombineerd en veel strijd geleverd, terwijl Pesse met tien man op eigen helft speelde en voor één punt leek te gaan. In de 12e minuut kwam Angelslo op een 0-1 voorsprong: een goede voorzet vanaf rechts van Dennis Gossen richting tweede paal werd mooi ingetikt door Mo Suleiman, die goed voor zijn man kwam.

Zes minuten later lag ook al de 0-2 in het het netje: Lhoucine El Asri werd met een steekbal de zestien ingestuurd en via een goede trap verdween de bal hoog in de touwen. Pesse kwam er maar af en toe uit en een paar verdwaalde afstandsschoten waren hun enige wapenfeiten. Er werd gerust met een 0-2 stand.

Na de thee begon Pesse iets beter te spelen en probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Angelslo reageerde alert op het vooruit geschoven spel van de Pessenaren en na een mooie steekbal van Jeroen de Groot op Dennis Gossen scoorde laatstgenoemde de 0-3. Pesse ging achterin één op één spelen om zo Angelslo meer onder druk te zetten en kreeg dan ook in de 66e minuut vanuit een corner een dubieuze strafschop mee. De penaltynemer schoot echter huizenhoog over.

Angelslo bleef goed verdedigen en gaf Pesse weinig ruimte. Toch wist Pesse in de 85e minuut nog te scoren, toen een slecht weggewerkte bal in de zestien voor de voeten van Jordy Eshuis terecht kwam, die snoeihard binnenschoot en de 1-3 aantekende. Het slotoffensief was echter voor de Emmenaren, waarin Dennis Gossen zijn tweede van de middag scoorde: na een snelle aanval over een paar schijven was hij er voor de goal als de kippen bij en zette Angelslo op 1-4. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het ongemeen spannend in de onderste regionen van 3D. Angelslo speelt haar volgende wedstrijd thuis tegen ENS.