WKE negende na winst op Lienden

LIENDEN - WKE heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Lienden met 3-1 gewonnen en passeert hierdoor Lienden en HSC ’21 door een beter doelsaldo op de ranglijst. Bovendien hijgt WKE de Treffers in de nek, want die staat nog maar 1 punt boven WKE. Het linker rijtje lonkt. Over 14 dagen komt Be Quick op bezoek. WKE keek in de derde minuut al tegen een achterstand aan, want Erik van Eem verraste de verdediging van WKE en kopte de 1-0 binnen. WKE had wel het initiatief, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. De 1-0 stand stond in de rust ook nog steeds op het scorebord.

Na rust ging WKE op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er, want het was in de 60ste minuut dat Gilly Grot die verdiende gelijkmaker scoorde. Even later schoot Maikel de Lange tegen de onderkant van de lat en heel Lienden claimde een treffer, maar de scheids liet doorspelen. De rebound werd overigens gestopt door doelman Diederik Bangma.

Dit leek ook de eindstand te worden, maar de ingevallen Anton Jongsma dacht daar anders over, want in de 87ste minuut maakte hij de 2-1. Ver in blessuretijd was Anton Jongsma weer gevaarlijk, maar werd op de rand van het strafschopgebied onder uit gehaald door doelman Jan Schimmel, hetgeen rood voor de doelman betekende en een strafschop voor WKE.

De strafschop van Robin Demeijer werd in eerste instantie gestopt door invaller doelman Fons Mulder, maar Jan Hooiveld was er als de kippen bij om de terugspringende bal simpel binnen te tikken. Eindstand 1-3 en negende plaats klinkt natuurlijk leuk, maar nog steeds ligt het degradatiespook op de loer, want de afstand tot de nacompetitieplek (13e plek thans ADO’20) bedraagt slechts 3 punten met nog 2 wedstrijden te gaan.