Derby EHS’85-Weerdinge eindigt in gelijkspel

EMMERSCHANS - De derby EHS’85 tegen kampioen Weerdinge eindigde in een gelijkspel (1-1). De vorige week kampioen geworden ploeg uit Weerdinge kwam in de 5e minuut op een 0-1. EHS’85 kwam na rust op de verdiende gelijkmaker uit een penalty.

Weerdinge begon uitstekend aan de wedstrijd, hun snelle rechtsbuiten werd veelvuldig gezocht maar gelukkig voor EHS was de eindpass wat minder. De rechtsbuiten schoot ook de 0-1 tegen de touwen nadat een vrije bal door Ronald Muter licht werd getoucheerd met het hoofd kwam die bij de speler van Weerdinge terecht en schoot de bal tegen de touwen. Een paar minuten later haalde keeper Mark Schepers een kopbal uit de hoek. EHS ging vanaf toen wat makkelijker voetballen.

En er kwamen wat kansen voor de schanskers. Eerst was het Richard Fuhler die dacht te scoren met een kopbal maar keeper Pol van Weerdinge kon er net nog bijkomen met zijn vuist. Elwin de Jong was vlakbij met een kopbal en Martijn Korthuis was ook dichtbij met een kopbal maar de bal ging net naast. De grootste kans was er voor Milos Oluic die na een steekbal van Roy Kremer alleen op de keeper afging maar hij zag zijn schot overgaan. Vlak voor rust was er een aderlating voor EHS dat Mark Linneman zag uitvallen met een hamstringblessure. Rick Joling verving Linneman na rust.

Na rust kreeg de Jong wederom een grote kopkans maar hij raakte de bal niet goed. In de 55e minuut konden beide teams met 10 man verder. De Jong en een speler van Weerdinge hadden de hele wedstrijd al gezeur met elkaar en er ontstond een opstootje waarbij Oluic en de speler van Weerdinge allebei de kleedkamer konden opzoeken. In de 65e minuut kwam er de gelijkmaker uit een strafschop. De Jong kreeg een penalty mee nadat hij licht was vastgehouden en schoot de penalty binnen (1-1). In de 70e minuut een vreemde beslissing van de scheidsrechter, Bastiaan Katoen kreeg rood omdat hij een speler van Weerdinge van achteren raakte terwijl een minuut ervoor een exact zelfde overtreding een speler van Weerdinge geel kreeg. EHS zag Joling uitvallen met een polsbreuk en Michel Jager verving hem na een poosje geblesseerd te zijn geweest. Daarna kregen beide partijen wat kansen om op voorsprong te komen maar het bleef bij 1-1 en daar konden beide partijen tevreden mee zijn. Over 2 weken de laatste competitiewedstrijd tegen IJhorst, bij winst pakken de mannen van Cor Huls de 2e periode.