FC Emmen onderuit in Eindhoven

EINDHOVEN - De goede wil was ongetwijfeld aanwezig maar dat was onvoldoende om in Eindhoven tot een aansprekend resultaat te komen. FC Emmen begon matig, eindigde niet best en daar tussen in klikte het ook niet echt. Op de 3-0 nederlaag viel daarom niet veel af te dingen. Ook een voortijdige rentree van scherpschutter Roland Bergkamp mocht niet helpen. Kortom, werk aan de winkel voor trainer Joop Gall en zijn staf met het komende weekeinde twee thuiswedstrijden, tegen Jong PSV en FC Den Bosch, op het programma.

,,Ik heb ze in Nijmegen tegen NEC zien spelen en hoewel het verloor mede dankzij een vroegtijdige rode kaart was ik onder de indruk van FC Eindhoven. Daar heb ik de ploeg ook voor gewaarschuwd maar dat heeft niet geholpen'', aldus Joop Gall. ,,Vooral in de eerste tien minuten ontbrak de scherpte. Daardoor ontstond ook de eerste goal door een onnodige vrije trap weg te geven op een aantrekkelijke afstand. Die werd overigens wel heel mooi ingeschoten. Ook de 2-0 was te verhinderen geweest en ontstond uit een onnodig veroorzaakte hoekschop.''

De 1-0 onbereikbaar voor doelman Meerits.

Roland Bergkamp maakt zich klaar om in te vallen.

FC Emmen kende in Eindhoven weinig uitblinkers maar ook als team liet het zien nog niet echt klaar te zijn. De ploeg kreeg geen grip op het duel en aanvallend liet het in de eerste helft niet veel zien. Een poging van Luis Pedro, een slechte kopbal van Boy Deul en een schot met zijn verkeerde linkerbeen van Frank Olijve dat hoog over zeilde, waren zo ongeveer de wapenfeiten in de eerste helft. De thuisclub nam al in de achtste minuut een 1-0 voorsprong door een in de linkerbovenhoek door Roald van Hout ingeschoten vrije trap. De 2-0 viel na een klein half uur toen uit een hoekschop verdediger Chiro N'Toko de bal bij de tweede paal in de goal frommelde. Nood breekt wet zal trainer Joop Gall gedacht hebben en ging ruim voor de pauze al n conclaaf met Roland Bergkamp die vooreerst een pinchhittersrol zou vervullen.

Sander Rozema aan de bal met Chiro N'Toko in de buurt.

Said Bakkati in duel met FC Eindhoven aanvoerder Jens van Son (Foto's: Bennie Wolbers).

Bergkamp kwam direct na rust in het veld ten koste van Leandro Resida en had enige tijd nodig om aan de bal te komen, Zijn eerste balcontact was pas na tien minuten en het was nog een verdedigende actie ook toen hij een hoekschop van FC Eindhoven onschadelijk maakte. In de 58e minuut scoorde Roland Bergkamp vervolgens met een fraaie omhaal maar dat feest ging niet door omdat buitenspel was geconstateerd. Terecht of niet was even de vraag maar wat het antwoord daarop ook zou kunnen zijn, terugdraaien werd de annulering in geen geval.

FC Emmen speelde een betere tweede tweede helft, de thuisclub kreeg weinig mogelijkheden maar stond natuurlijk wel ruim op voorsprong. FC Emmen zag een probeersel van de amper in het spel voor komende Cas Peters over zeilen en kort daarop een knal van Boy Deul op de vuisten van doelman Tom Muyters stranden. Halverwege de tweede periode zakte FC Emmen echter weer weg. Vooral de passing van de middenvelders was bij tijden ontstellend slordig waardoor FC Emmen aan het opzetten van een aanval nauwelijks toe kwam. Er was even een opleving via de ingevallen Elson Almeida die op de plek van Boy Deul tot een paar goede voorzetten kwam die echter geen afronding kregen. Wat FC Emmen niet lukte, lukte vervolgens de thuisploeg wel toen Roald van Houit zes minuten voor tijd diagonaal zijn tweede en FC Eindhovens derde goal achter doelman Marko Meerits knalde. ,,We hebben veel te weinig afgedwongen en daarom verdiend verloren'', aldus een teleurgestelde Joop Gall.

FC Eindhoven-FC Emmen 3-0. 8. Van Hout 1-0, 27. N'Toko 2-0, 84. Van Hout 3-0. Scheidsrechter: Martens. Gele kaart: Van Son (FC Eindhoven), Bergkamp (FC Emmen). Toeschouwers: 1909.
FC Eindhoven: Muyters; Gunst, N'Toko, Nieveld, De Wilde, Bourdouxhe (67. Hunte), Van Son, Swinnen (88. Van den Boomen), Van Hout (85. De Groot), Boere, Deschilder).

FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Olijve, Bannink, Rozema, Resida (46. Bergkamp), Pweters (75. Laghmouchi), Deul (81. Almeida).