Roswinkel kan ook tegen EHS 85 geen vuist maken

EMMERSCHANS - Na de grote nederlaag afgelopen zondag tegen DVC'59 ging Roswinkel toch met het nodige vertrouwen richting Emmerschans. Na een gelijkwaardig begin kwam de 1-0 van EHS toch iets onverwacht.

Lang kon EHS niet genieten van de voorsprong want 2 minuten later was het Johan Berens die een goed aangemeten vrije trap van Dylan Bulle met het hoofd promoveerde tot de op dat moment terechte 1-1.

Na de 1-1 golfde het spel op en neer maar naar mate de 1e helft vorderde bleek EHS toch over meer duelkracht te beschikken dan Roswinkel. Na een serie goede reddingen van de sterk keepende Sander Straver was bij een corner bijna raak, echter deze keer redde Roy van der Sluis op de lijn.

Het bleek helaas uitstel van excecutie, een paar minuten later was het de aanvoerder van EHS die na een goede aanval keeper Straver omspeelde en simpel de 2-1 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft startte zoals de 1e helft eindigde, Roswinkel hield tegen en EHS viel aan, in de 48e minuut was het dan ook EHS wat de 3-1 op het scorebord zette. Na de 3-1 was het Roswinkel die wat beter begon te combineren maar verder dan een 20 meter en een schot op de lat van Johan Berens kwamen ze niet.

Na een half uur begon Roswinkel vermoeider te raken en werd het wat slordiger in de pasing en zocht het te vaak de moeilijke oplossing of duurde het soms net even te lang. Ook de gebroeders Rick en Tim Kleinenberg konden het tij helaas als invaller niet meer keren, wat resulteerde in een uiteindelijke eindstand van 5 -1 onder een sterk fluitende inval scheidsrechter.

Conclusie is dat Rowinkel de koppies omhoog moet houden en zich moet gaan voorbereiden op de competitie, zondag volgt echter nog de 3e bekerwedstrijd thuis tegen Weiteveense Boys. De boys zullen ongetwijfeld gebrand zijn om voor eigen publiek met een positief gevoel de competitie in te gaan.