Teams FC Emmen heersen in beker

EMMEN - Een overzicht van de bekerwedstrijden voor de jeugd.

FC Emmen A1-SVBO A1 11-0

De Emmer A-jeugd was een paar maatjes te groot voor de naaste buren uit Bargeroosterveld. Op alle fronten was de thuisploeg de betere en dat werd na een helft spelen uitgedrukt in een 6-0 tussenstand. De openingsgoal viel al na een halve minuut door Derian Reinders. Het duurde vervolgens ruim een kwartier voordat de 2-0 viel. Daar kwam een strafschop aan te pas die door Sem Nijkamp werd benut. Vervolgens vielen de goals regelmatig via achtereenvolgens Harold Wolters, Derian Reinders, nogmaals Wolters en Dave Padding. FC Emmen ging in de tweede helft met volle kracht door maar kreeg wel enkele tegenslagen te verwerken. Twintig minuten voor tijd ging Matthijs Hensens geblesseerd naar de kant en kon niet worden vervangen. Een kwartier voor tijd had FC Emmen nog slechts acht veldspelers nadat ook Paul Bangura moest afhaken. En niet alledaags was ook dat Jos Smidt er in slaagde drie maal achtereen lat en paal te raken. Toch werd er nog vijf maal gescoord via Harold Wolters (2), Justin Mulder, Lars Baas en Jos Smidt. FC Emmen is door dit resultaat ongeslagen eerste in de poule geworden.
FC Emmen A1:
Hölscher; Berens, Sanafikha (55. Graver), Komduur (55. Baas), Bangura, Nijkamp, Wolters, Greving (19. Smidt), Padding, Hensens, Reinders (55. Mulder).

Coach Theo ten Caat instrueert zijn spelers.

Matthijs Hensens heeft alles in de hand.

FC Emmen A1 aanvoerder Sem Nijkamp springt het hoogst.

Derian Reinders in duel met een SVBO verdediger (Foto's: Bennie Wolbers).

GVAV Rap. C1 - FC Emmen C1 2-6
FC Emmen C1 is door de duidelijke zege poulewinnaar geworden. Het nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong door toedoen van Ruben Roosken en Ronald Gerdes. GVAV scoorde tegen uit een strafschop waarna Thijs Dallinga de ruststand op 1-3 bepaalde. In de 43e minuut scoorde Ronald Gerdes zijn tweede en C1's vierde goal die werd gevolgd door de 1-5 van Thijs Oosting. Nadat de stad-Groningers het verschil terug hadden gebracht tot drie treffers was Thijs Dallinga de maker van de 2-6 wat tevens de eindstand was.

Ruben Roosken glijdt langs zijn tegenstander.

Ronald Gerdes scoort hier zijn tweede doelpunt voor FC Emmen C1.

Tom Seubers verdedigt goed.

Atc '65 D1-FC Emmen D1 (zondag 12.30)

HZVV D1-FC Emmen D2 0-7
Bij rust stond er reeds een 0-4 stand op het scorebord. FC Emmen speelde veel op balbezit gespeeld en de tegenstander laten lopen, alleen in de eindpass was het soms wat slordig. Verdedigend stak het goed in elkaar, doelman Dion Beks heeft geen bal op doel gehad. Edgar Meijler, Milan Dries (2) en Tim Mulder namen de goals voor hun rekening. Na de pauze waren Boy Nijgh, Joey Roufs en Edgar Meijler succesvol. Woensdag valt de beslissing in deze poule wanneer FC Emmen D2 moet aantreden tegen DZOH D1 dat eveneens zes punten heeft.

Opstelling: Beks; Bulder, IJpelaar (Sieljes), De Roo (Jakobs), Mulder, Hulshof (De Jonge), Fransen (Roufs), Meijles,
Sem Jansen, Dries (Nijgh), De Vries (Dani Jansen)

FC Emmen E1-SC Angelslo E1 20-0
Het krachtsverschil tussen deze twee teams was veel te groot. FC Emmen E1 scoorde er lustig op los en bijna iedereen kwam tot scoren. De doelpuntenmakers waren: Florian Zegeri 4, Kas Lamberink 3, Jort Jalving 3, Lars Meijer 3, Damien Zwikker 3, Piet Teuben 2, Melvin Falke 1, Jeremiah Ridderbusch 1.

Drenthina E2-FC Emmen E2 1-9
De jongste jeugd van FC Emmen speelde een prima wedstrijd. Vooral in de eerste helft werd er goed gespeeld en stond de teller op 0-6. Na de rust werd er soms iets te individualistisch gespeeld waardoor de score net onder de dubbele cijfers bleef. Thom Bijkerk was met vier goals topscorer, Cafer Dogan 2, Peter Quispel, Jan Doldersum en Mehdi Ela Naser waren de andere schutters.