Weiteveen verliest van een fysiek sterker Weerdinge

WEERDINGE - Weiteveen heeft afgelopen zondag een 4-0 nederlaag geleden bij Weerdinge. De eerste helft ging gelijk opgaand, beide ploegen hadden wat mogelijkheden.

Weiteveen was voornamelijk gevaarlijk door voorzetten en dode spelsituaties, Weerdinge probeerde door direct spel snel haar spitsen te bereiken. De eerste helft werd ontsierd door de vele overtredingen (groot en klein), de scheidsrechter had hier iets strenger kunnen optreden. Na 20 minuten moest Martijn Plas geblesseerd het veld verlaten na een charge van een Weerdinge speler. Het is te hopen voor Weiteveen dat zijn knieblessure meevalt. Op slag van rust komt Weerdinge op voorsprong, na een misverstand bij Weiteveen. De spits van Weerdinge rondt knap af.

Na de rust is Weiteveen niet meer bij machte om fatsoenlijk weerstand te bieden, als aanvoerder Vincent Bruns ook nog uitvalt met een enkelblessure is het verzet wel gebeurd. De 2-0 valt na iets meer dan 60 minuten. Weiteveen probeert nog wat te forceren door verdediger Erwin Scholte Aalbes mee naar voren te sturen, echter vallen er achterin zoveel gaten dat Weerdinge makkelijk uitloopt naar 4-0.

Weiteveen is zondagmiddag afgetroefd door een fysiek sterkere tegenstander, die niet heeft geschroomd om alle middelen in te zetten om tot winst te komen. Een harde les, maar ook dit is de vierde klasse. Het valt te hopen dat het diverse blessureleed meevalt, want volgende week wacht Pekelder Boys. Een ploeg met 6 punten na 2 wedstrijden, wederom een sterke tegenstander.