Zwaarbevochten 3 punter voor DVC’59

ZUIDLAREN - DVC’59 behaalde zondag in de 3e klasse D in de uitwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren 3 punten en ging met een 1 – 0 overwinning in de knip terug naar Nieuw Dordrecht. Een overwinning die met veel strijd en inzet tot stand kwam.

ZFC Zuidlaren begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. In een hoog tempo en met veel positiewisselingen zocht men de aanval. In de eerste 10 minuten was DVC’59 dan ook dwalende maar geleidelijk aan kregen de spelers van DVC’59 vat op hun tegenstanders en ontstond er een gelijk opgaande strijd waarbij ZFC Zuidlaren meer balbezit had maar de beste kansen voor DVC’59 waren. Uit een afgeslagen aanval van DVC’59 werd de bal vanuit de verdediging van ZFC Zuidlaren naar voren getrapt. De bal kwam nabij de middenlijn bij Marcel Jansen terecht, die vervolgens met een verre pass Nick Mink bereikte. Nick nam met een hoogstandje de bal mee en op de rand van het strafschopgebied haalde hij in de 24e minuut verwoestend uit en bracht de 0 – 1 op het scorebord. Hierna golfde het spel op en neer en op slag van rust kreeg DVC’59 een goede mogelijkheid op 0 – 2. Damian Vos schoot de bal echter naast.

In de 2e helft een direct sterk aanvallend ZFC Zuidlaren, meestal via hun centrale middenvelder en beste speler MasohiTauran. Tauran kopte in de 58e minuut op de lat. Ondanks de druk bleef DVC’59 wel gevaarlijk middels snelle counters. Zo kreeg in de 77e minuut Nick Mink nog een goede mogelijk toen hij werd vrijgespeeld door Gert Mink.

In de slotfase veel opportunistisch voetbal van ZFC Zuidlaren maar DVC’59 keeper Bert Tubben gaf geen krimp en hield samen met zijn verdediging stand waarna de mannen uit Nieuw Dordrecht na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mulder uit Vries de overwinning konden vieren.