TEVV walst over Zwartemeer

KLAZIENAVEEN - Na twee zeer benauwde overwinningen tegen achtereenvolgens Roden en Actief, werd met enige zorg tegemoet gekeken naar het uitduel tegen Zwartemeer door de ploeg uit 2e Exloërmond. Dat het zo gemakkelijk zou gaan had de grootste optimist niet kunnen bevroeden.

Nederlands bekendste orakel, Johan Cruijff, zegt altijd dat de wedstrijd op details wordt beslist en uiteraard bleek dat ook nu weer het geval. Als Wim Kok, de TEVV-goalie, niet in de 20e minuut een fantastische redding had verricht en de thuisploeg op een voorsprong was gekomen, had de wedstrijd waarschijnlijk een ander verloop gekend.

En nu kwamen de bezoekers uit de rebound op een 0-1 voorsprong, door een benutte strafschop van Sander Marissen, nadat Oguzhan Altun op de rand van de zestien (en voor sommigen er buiten) onderuit werd gehaald. Toen begon het echt te lopen voor de toen beter acterende spelers van trainer Hans Kamphuis.

Sander Marissen had een geweldige actie op het middenveld, door drie Zwartemeer verdedigers op het verkeerde been te zetten en alleen op doelman Jeroen Lambers af te stormen. Voor de zekerheid waren Oguzhan Altun en Jan Jaap Wever mee gesneld, waarbij laatstgenoemde de breed gelegde pass mocht binnen tikken, 0-2.

Zwartemeer had het toen even niet meer en de verdediging keek weer toe, hoe een snelle ingooi van Jurnel Rojer, Jan Jaap Wever vrije toegang bood richting Zwartemeer doel. De TEVV-spits legde de bal echter breed op Oguzhan Altun, die de 0-3 op het scorebord bracht. Op slag van rust probeerden Zwartemeer-spelers Bas de Vries en Marc Dekker uit een vrije bal tegen te scoren, maar de TEVV-defensie stond als een huis.

In de 2e helft bracht Zwartemeer-coach Henk Veenhof twee frisse krachten in om te proberen de Anschluss-treffer te forceren. Maar vooral het TEVV-middenveld wist met snelle passes hun voorwaartsen te bereiken, zodat er voortdurend gevaar was voor de geroutineerde Zwartemeer-doelman Jeroen Lambers. Dit leverde dan ook weer een goal op voor de mondkers.

Jurnel Rojer ging op links op avontuur en zijn voorzet werd bij de 2e paal binnengetikt door Eddie Schoenmaker, 0-4. Thuisploeg – coach Henk Veenhof gooide er nogmaals een wissel tegenaan en dit bracht direct succes. De voor Leon Rijfkogel ingevallen Maurice Heine wist aan de TEVV-defensie te ontsnappen en prikte de bal voorbij TEVV –goalie Wim Kok, 1-4. Er was nog ruim een kwartier te spelen en de thuisploeg putte wat moed uit deze goal.

Weer was Maurice Heine, die een hard schot los liet, maar net over het doel verdween. Ook Marc Dekker van de thuisploeg zocht het in een afstandschot, maar deze bal ging net naast het doel van keeper Wim Kok. TEVV plaatste hierna wederom een tegenstoot via Sander Marissen. Deze werd eerst door een overtreding gestuit, maar de goed leidende scheidsrechter Kremer uit Steenwijkerwold liet het voordeel gelden.

De technisch begaafde linkspoot van TEVV kon daardoor een voorzet geven op Ayhan Bas, die daarna de trekker over kon halen. Onhoudbaar voor Jeroen Lambers verdween de bal in de verre hoek, 1-5. Door deze overwinning voeren de Exloërmonders nu de ranglijst aan en wordt komend weekend de nummer drie van de ranglijst, Annen, in 2eMond verwacht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda