DZOH niet opgewassen tegen Buitenpost

EMMEN - De supporters hadden nog maar amper hun plaats ingenomen toen Buitenpost-middenvelder Ruben Boekhout de bal rakelings naast het doel van DZOH- keeper Nick Schepers plaatste. Twee minuten later was het wel raak toen Joran Olijve de score opende met een mooi schot langs DZOH keeper Schepers. 0-1.

Roy Stroeve zorgde nog geen minuut later vanaf de stip na een handsbal binnen de zestien voor de 1-1 waarmee DZOH vol ten aanval gaan. In de laatste twintig minuten voor rust, leek kreeg DZOH wat meer overwicht, maar creëerde geen echte kansen waardoor het bij rust 1-1. Buitenpost pakte na de rust de draad als eerste weer op, maar eerst schoot DZOH aanvaller Gerben Rog over het Buitenpost doel. Buitenpost kwam wel op voorsprong. Spits Dorjan Berisha hield het hoofd koel en legde de bal panklaar voor Joran Olijve. 1-2.

Een minuut later sloeg voor DZOH- verdediger Almar Doek het noodlot toe. Zonder bal en tegenstander in de buurt raakte hij zwaar geblesseerd aan z’n knie en moest per brancard het veld verlaten en nam Olaf Roos zijn plaats in. Na deze domper voor DZOH schakelde Buitenpost nog een keer en soleerde aanvaller Simon Schreiber het strafschopgebied binnen.

Zijn voorzet werd met de hand beroerd door DZOH verdediger Tim Middeljans en scheidsrechter Will kon dan ook niets anders dan een strafschop toekennen. Jan Oppedijk maakte vanaf de stip geen fout. 1-3. Amper twee minuten later was het invaller Danny Boersma die de bal onhoudbaar voor keeper Nick Schepers van DZOH binnenschoot, 1-4 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.