SVBC toont veerkracht.

BARGER COMPASCUUM - In de zondag 4e klasse D trad SVBC zondagmiddag thuis aan tegen Valther Boys. Na een 0-2 ruststand stond er een terechte 2-2 eindstand op het scorebord. In het eerste gedeelte van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Zo waren er voor beide ploegen kleine mogelijkheden om de score te openen. Gaandeweg de eerste helft bleek Valther Boys toch de bovenliggende partij. Door een grotere werklust en door feller in de duels te zijn dan SVBC schiep men zich een klein veldoverwicht.

In de 20e minuut kwam Valther Boys op voorsprong. Door slordig uitverdedigen van laatste man Jasper Klement kon Tommy van Rijswijk ongehinderd de bal langs invaller doelman doelmanNusse plaatsen: 0-1

SVBC leek na deze tegentreffer van slag. Het speelde slordig en onrustig. Het mocht van geluk spreken dat Valther Boys in deze periode niet verder uitliep. Zo miste Berry Tibbe voor open doel en verzuimde de 0-2 te laten aantekenen. In de 38e minuut kwam SVBC dan toch op een grotere achterstand. Tommy van Rijswijk soleerde door de defensie van SVBC , dat niet voldoende ingreep, en liet doelman Nusse met een schot in de bovenhoek kansloos. Ruststand 0-2

Na de rust een gretiger en feller SVBC . Pal na rust had aanvoerder Robin Hartmann de pech dat zijn lob slechts de paal raakte en niet in het doel belandde. SVBC bleef vechten voor een beter resultaat en schroefde de druk op het doel van Valther Boys op en schiep zich enkele kansen. Zo knalde Henk Jan Keuter in kansrijke positie over. Valther Boys moest het nu hebben van de counter. SVBC had geluk dat bij een van deze snelle uitbraken de score niet verder werd opgevoerd.

In de 70e minuut dan de verdiende tegentreffer. Henk Jan Keuter snelde weer eens langs zijn tegenstander ,gaf een goede voorzet af die door Leroy Vink perfect werd binnengeschoten: 1-2. SVBC ging nu op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam in de 78e minuut. Een perfecte dieptebal van Jasper Klement werd door Berry Hummel op waarde geschat en met een boogbal passeerde hij doelman v.d. Scheer: 2-2

Bijna ging het in de allerlaatste minuut nog mis voor SVBC . Een dieptebal van Valther Boys werd door de verdediging van SVBCslecht beoordeeld. Spits Jeroen van Gestel wist echter doelman Nusse niet te passeren zodat er een 2-2 eindstand op het scorebord stond. Een eindstand waar beide ploegen mee konden leven. Volgende week speelt SVBC de moeilijke uitwedstrijd bij KSC.