DVC 59 wint verdiend van Protos

NIEUW DORDRECHT - Zondag 20 september stond in de 3e klasse D de wedstrijd tussen DVC'59 en Protos op het programma. Beide ploegen waren vorig seizoen gepromoveerd uit de 4e klasse. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Bloemendaal te Nieuw-Dordrecht.

Beide ploegen begonnen ongeslagen aan de wedstrijd. DVC'59 dient nog 19 minuten in te halen tegen Zwartemeerse boys bij een stand van 1-1 en won vorige week bij ZFC Zuidlaren terwijl Protos twee keer gelijkspeelde. Vooraf dus ingrediënten voor een spannende wedstrijd. De echte spanning bleef echter uit.

Het eerste kwartier had Protos meer balbezit dan DVC'59 maar men wist zich geen kansen te creëren. Geleidelijk kwam DVC'59 beter in de wedstrijd en toonde zich aanvallend scherper dan hun opponent. Zo kwam Nick Mink in de 28e minuut na een goede pass van Gert Mink net iets snelheid te kort om de bal te kunnen controleren. DVC'59 kreeg in deze fase meer grip op de wedstrijd en kwam in de 33e minuut op voorsprong.

Gert Mink kapte een tegenstander uit en gaf een scherpe voorzet die door Damian Vos werd binnengeschoten. Vervolgens liet de 1e helft een gelijkopgaande strijd zien waarbij Protos echter niet verder kwam dan tot ongeveer 20 meter van het doel van keeper Bert Tubben. Werd wel een voorzet gegeven uit een vrije bal of corner dan was de bal een prooi voor de keeper.

Tot aan de 70e minuut was het spelbeeld gelijk aan het eind van de eerste helft. Protos wilde wel maar kon deze middag aanvallend geen potten breken. In de 70e minuut besliste Richard Hoge voortijdig de wedstrijd met een mooi doelpunt. Met de buitenkant rechts lepelde hij de bal uit een voorzet over de keeper in de verste hoek; 2 - 0.

Protos probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren door een verdediger door te laten schuiven in de aanval maar dit leverde geen rendement op. DVC'59 profiteerde echter nog een keer van de des-organisatie in de Protos-achterhoede. Het was Nicky Wanders die in de 85e minuut door de achterhoede van Protos slalomde en de bal vervolgens knap langs de keeper in de hoek schoot. Een goede overwinning voor de mannen uit Nieuw-Dordrecht.