VV Emmen doet zichzelf te kort tegen WVV

WINSCHOTEN - VV Emmen heeft zichzelf zondagmiddag in Winschoten te kort gedaan in de wedstrijd tegen WVV. Ondanks vele kansen scoorden de Emmenaren slechts eenmaal en kreeg het twee tegen. De gastheren wonnen dan ook met 2-1.

De eerste helft was voor VV Emmen. Het duel was volledig onder controle, men creëerde kansen en speelde goed voetbal. Voetbal is echter geen jurysport, en dat werd al snel duidelijk aangezien WVV ook in de uitbraak via Ivan Geesink een grote kans kreeg op de openingstreffer. De Emmenaren waren niet effectief en zagen ook nog eens buitenspeler Saber Hendriks geblesseerd uitvallen.

Met vertrouwen werd aan Emmer zijde de tweede helft tegemoet gezien, maar na één minuut was dat vertrouwen al gebroken. Danny Bouws ging in de fout bij het verwerken van een lange bal, waarna Ivan Geersing nu wel de trekker overhaalde: 1-0.
De ploeg van trainer/coach Nico Haak bleef in de teleurstelling hangen, waar WVV volledig van profiteerde. In de 66ste minuut maakte Geesink opnieuw een treffer.

Een slotoffensief kwam er pas van de Emmenaren nadat na een uitbraak werd gescoord. Henk Bakker maakte in de 71ste minuut eindelijk het eerste Emmer doelpunt van de middag. Bakker wou snel de bal pakken om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar hij werd tegengehouden door enkele WVV-spelers. Aanvoerder Buwalda verloor het hoofd en sloeg Bakker. Hij kon dan ook inrukken met een rode kaart.

Emmen bleef kansen houden op de 2-2, maar deed zichzelf de das om in kansrijke positie. Zo verprutste Josip Baric een aantal minuten later een enorme kans. Emmen bleef aandringen maar bleek niet doortastend genoeg. WVV pakte de volle buit.

VV Emmen krijgt volgende week promovendus vv Dalen op bezoek, WVV gaat op bezoek bij Dieze West.