Sterk Twedo pakt weer 3 punten.

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD - Afgelopen zaterdag stond in de 5-de klasse F de wedstrijd tussen Twedo en NwVV op het progamma.Op een zonnig sportpark Veenoord moest het dan weer gebeuren tegen de nummer 4 van vorig jaar.

Twedo begon vanaf het eerste fluitsignaal direct fel aan de wedstrijd, duels werden meteen gezocht en NWVV had hier zichtbaar moeite mee en kon het combinatiespel van de Tweelingdorpers moeilijk bijbenen. Opvallend feit was dat de nieuwe aanwinsten Van den Burg, Santing, Van der Horst en de gebroeders Kiers hun draai lijken te hebben gevonden in het elftal. Allen speelden ze goed en hadden een rol in deze wedstrijd.
Ondanks het feit dat Twedo liet zien de betere ploeg te zijn resulteerde dit nog niet in doelpunten in de eerste helft. Kansen waren er wel de eerste helft. Richard Kiers liet zich evenals het vorige thuisduel weer zien en kopte op de paal en Andy Hof brak door en kon alleen op de keerper van NWVV af maar de inzet van Hof werd goed gepareerd door de doelman van NWVV.

In de tweede helft ging Twedo door zoals het de eerste helft al voetbalde, meteen druk zetten vanaf het eerste fluitsignaal en fel in duels. Na 68 minuten kreeg Twedo dan eindelijk loon naar werken. Richard Kiers liep zichzelf knap vrij aan de linkerkant na een uitstekende pass van Jeroen Koopman. Kiers behield het overzicht en gaf een mooie voorzet op David van den Burg, die deze kans koel en beheerst afronde, 1-0.

NWVV was vanaf dit moment even compleet de weg kwijt want 3 minuten later werd het 2-0 door goed doorzetten van Daniël Kiers die met een solo vanaf de eigen helft de gehele verdediging van NWVV te kijk zette en eenmaal voor de keeper aangekomen goed het oog had voor de meegekomen Andy Hof die deze niet te missen kans verzilverde en de 2-0 op het scorebord bracht.

NWVV probeerde onder de druk weg te komen en liet een mannetje doorschuiven zodat men achterin 1 op 1 ging spelen om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen. De goed spelende Mauk van der Horst maakt helaas een verdedigingsfoutje en dit bracht meteen een tegentreffer. Hendriks schoot de bal op het Twedo doel, de uitstekend keepende Sebastiaan Santing pareerde de bal nog alleen net niet goed genoeg zodat de bal langzaam het doel in rolde. 2-1.

NWVV had door dit doelpunt het gevoel gekregen dat er nog een puntje te halen viel bij de Tweelingdorpers en probeerden druk te zetten. De solide verdediging van Twedo hield het hoofd koel en kwam niet meer in de problemen met als resultaat 3 dik verdiende punten voor de Tweelingdorpers.