Emmen verslaat Dalen

EMMEN - VV Emmen heeft zijn vierde wedstrijd met 5-2 gewonnen. In eigen huis werd vv Dalen verslagen. Binnen een kwartier stond het reeds 2-0 voor de Emmenaren, die pas na rust de genadeklap uitdeelden. Emmen begon voortvarend aan het duel.

Josip Baric brak zelf door de verdediging en kreeg uiteindelijk zelf ook weer de bal voor de voeten. Drie minuten later, in de veertiende minuut, wist Henk Bakker een afstandschot laag over de grond binnen te werken. Daardoor stond het al 2-0 binnen een kwartier.
Dalen maakte nog voor rust de aansluitingstreffer. Tijmen Venhorst profiteerde van de geboden ruimte.

Na rust kreeg Emmen direct na rust al dotten van kansen, maar Baric en Bouws haalden de trekker niet over. Een strafschop in de 50ste minuut bracht uitkomst. Resmon Roemahlewang maakte de 3-1.

Henk Bakker liet enkele minuten later zijn schotkracht zien en ramde van grote afstand de 4-1 binnen. De wedstrijd was daardoor eigenlijk gespeeld, al bleven de Dalenaren gaan voor een doelpunt. Josip Baric was echter diegene die een van de vele Emmer kansen benutte in de 69ste minuut.

Dalen wist een klein kwartier voor tijd nog de 5-2 te maken. Martijn Heerkes was de scherpste na een voorzet. Dat was ook het laatste wapenfeit in de wedstrijd.

Volgende week spelen de Emmenaren in en tegen Nieuw Buinen, de ploeg van oud-trainer Eric Lippold.