SC Angelslo pakt eerste punten

EMMEN - SC Angelslo kreeg Smilde`94 op bezoek en de Emmenaren, die na drie wedstrijden nog geen punt wisten te pakken, moesten dus vol aan de bak. Angelslo begon scherp aan de wedstrijd: razendsnel werden de buitenspelers gezocht en er ontstonden een paar goede mogelijkheden.

Het duurde toch tot de 21e minuut voordat de bal in het netje lag: Amir Jasari werd diep gestuurd, omspeelde de keeper en schoot beheerst binnen. Angelslo bleef goed combineren en Smilde kwam niet verder dan de zestien meter van de Emmenaren. In de 31e minuut was het opnieuw raak, toen Ali Arslan alert voor de goal was en kon scoren.

Angelslo hield de Smildenaren goed onder druk en kon in de 43e minuut ook nog de 3-0 aantekenen. Deze keer was het Mehmet Ertemel die goed doorging en beheerst afrondde; dit was tevens het laatste wapenfeit voor de rust.

Na de thee speelden de Smildenaren iets compacter en kwamen af en toe ook voor de Emmer goal, waarbij Angelslokeeper Jesper Katoen een aantal keren moest redden.
Angelslo had moeite met dit spel en echte mogelijkheden deden zich voor de thuisploeg niet voor.

Smilde werd in de 76e minuut in het zadel geholpen door scheidsrechter Brouwer, die vanuit het niets de bal op de stip legde, waarna Frank Kiers goed binnenschoot. Angelslo leek van slag en begon te klungelen: onzuivere passes en niet omschakelen leidden in de 81e minuut tot de 3-2: Stephan Klein profiteerde van een breedtepass en tikte simpel binnen.

Even moesten de puntjes weer op de i gezet worden door de Emmenaren, die zich er van bewust waren waar het deze middag om ging. Het spel ging weer lopen, er werd goed gecombineerd en zo werd de einduitslag na nog twee mooie doelpunten van Harun Kunt bepaald op 5-2, waardoor de eerste broodnodige punten verdiend in Emmen bleven.