Sweel (zat) werkt aan doelsaldo tegen ter Apel'96

ZWEELOO - Na het enigszins teleurstellende gelijkspel tegen Wildervank, kwam in de zaterdag 5e klasse F Ter Apel ’96 op bezoek in Zweeloo. Bij Sweel ontbrak topscorer Vincent Kok, zijn rol werd vakkundig overgenomen door Bertin Kiers.

Hij scoorde maar liefst 4 keer in de wedstrijd die uiteindelijk een 7-0 zege opleverde voor de Sweelers. Trainer Bert Wiebing had, vanwege blessures en afwezigheid van spelers, een basisplek gegeven aan Rousbey en Thomas Kamman. Het betekende voor beiden het debuut in de basis.

Sweel zette Ter Apel ’96 direct onder druk en dat resulteerde al snel in een aantal gevaarlijke aanvallen. Eén daarvan kon door Ter Apel ’96 alleen afgestopt worden door middel van een overtreding. De bal, randje 16, werd door Rousbey feilloos over de keeper binnen geschoten. De gewenste snelle voorsprong was er, maar hier bleef het niet bij. Nog geen 10 minuten later lag de bal alweer in het net. Een corner van Kiers werd door iedereen gemist en rolde zo het doel in.

Sweel speelde de eerste helft geconcentreerd en vanuit de discipline en wist bijna altijd de vrije man te bereiken. Toch stond het vizier niet altijd scherp genoeg en kwam Ter Apel '96 goed weg na kansen van Jasper van Veen en Kamman. Het was uiteindelijk Kiers die de 3-0 op het scorebord zette. Een vrije bal op bijna dezelfde plek als de 1-0 werd dit keer door hem strak buiten het bereik van de keeper in het net gedeponeerd. Niet lang daarna maakte hij z’n hattrick compleet, de door hem zelf opgezette aanval werd onberispelijk in de verre hoek binnen geschoten.

Sweel bleef gevaarlijk, maar liet het bij 4-0 tot de rust. Trainer Wiebing had geen reden om te wisselen, Sweel legde een prima partij op de mat en gaf de supporters een mooie voetbal voorstelling.

De tweede helft kwamen er toch wat scheurtjes in het veldspel van Sweel, maar ze bleven desondanks prima op de been. Ter Apel ’96 kwam meer in het spel voor, maar kwamen slechts tot enkele slecht uitgespeelde kansen en de “0″ kwam niet in gevaar.
Toch duurde het even voordat Sweel de 5e goal van de middag mocht maken. Een verre ingooi werd doorgekopt richting het doel, maar een speler van Ter Apel ’96 zag zich genoodzaakt de bal met de handen te blokken. Rene Lanting liet de keeper kansloos vanaf 11 meter.

Sweel had deze goal nodig om het spel weer meer naar zich toe te trekken. Ondertussen hadden Bert Jan Volders en Thomas Wolting de moegestreden Rousbey en van Veen vervangen. Sweel bleef gevaarlijk via de zijkanten en uit een van deze aanvallen mocht Thomas Kamman binnen schieten, na een goede individuele actie van Kiers.
De vermoeidheid sloeg toe en het warme weer zorgden ervoor dat de wedstrijd wel gelopen was. Het slotakkoord was voor Kiers.

Een diepe bal waar niemand meer in geloofde werd door Volders met een uiterste krachtinspanning binnen gehouden, de voorzet op maat belandde bij spits Kamman die het overzicht behield en Kiers vrij voor de keeper zette. Het was een koud kunstje voor de talentvolle aanvaller om zijn vierde van de middag binnen te schieten.

Stipt op de 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Wieringa voor het einde.
Een wedstrijd waarin het publiek verwend werd met mooie aanvallen en veel goals. Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd en het spel in de eerste helft een verdiende overwinning waar niets op af te dingen valt en veel beloofd voor de komende wedstrijden.

Zaterdag 4 oktober is NWVV de tegenstander, de wedstrijd op sportpark ‘t Alterbarg begint om 14:30 uur.