Nog geen punten voor Sweel(zon)

ZWEELOO - Ook de vierde wedstrijd van het seizoen in de 3e klasse D kon niet om worden gezet in een overwinning voor de mannen van Ben Ribberink. Thuis werd met 4-1 van het Twedo van oud trainer Jaap Scholing verloren. Omdat concurrenten Zuidlaren (10-2 tegen Valthermond!) en Protos (5-2 tegen Bargeres) wel wonnen wordt het gat onderin groter.

Twedo begon sterk aan de wedstrijd en was al vroeg gevaarlijk. Keeper Jesper Reuvers werd al vroeg op de proef gesteld, maar moest na 5 minuten toch capituleren. Uit een corner kopte Bas Kamst hard en onhoudbaar in.

Ook daarna bleef Twedo de betere partij, maar kon Sweel goed meekomen en gaf goed partij. Na een half uur werd de gelijkmaker gescoord. Uit een corner werd binnen gekopt door Berihu. Gezien het spelbeeld was het een verdiende gelijkmaker en zou het ook verdiend zijn als met deze stand de rust werd bereikt. Het mocht niet zo zijn, in de 45 minuut kon een voorzet vanaf de zijkant bij de tweede paal vrij worden binnen getikt door Besjan Gashi. Zo zocht Sweel met een kater de kleedkamer op.

Na rust was het spel van beide partijen een stuk minder. Sweel kon het spel niet maken en Twedo kon de kansen niet creëren. Bij Sweel was A-junior Jan Roelof Jansen in het veld gekomen voor de licht geblesseerde Jeroen Dijkstra. Het was Twedo die de ban brak, een voorzet kon niet goed verwerkt worden door keeper Reuvers, de defensie was niet alert en Mark Rabbers had de bal voor het intikken. Sweel bracht vers bloed in het veld om nog wat te forceren, Kylian Hidding en Guus Eggen vervingen Jorn en Lars Stadman.

Het mocht niet baten want het was weer Bas Kamst die alert was op een lange bal. Deze werd gemist door de hele verdediging en toen ook keeper Reuvers onder de bal door ging was het een koud kunstje om de 4-1 binnen te schieten.

Na deze goal was het een gelopen wedstrijd en konden beide ploegen niet overtuigen. Sweel kwam te kort om echt gevaarlijk te worden en Twedo vond het wel goed. Na 90 minuten kon de prima leidende scheidsrechter mevrouw Hadders voor het einde fluiten.
Deze uitslag betekend dat vv Sweel nog steeds op de eerste punten wacht in de derde klasse D. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen thuis tegen promovendus Protos.