Bargeres in problemen met vele blessureleed en verliest bij Protos,

COEVORDEN - De gifbeker is nog niet leeg gedronken bij Bargeres. Met een op diverse plaatsen aangepast elftal moest trainer Peter Timmer met zijn elftal de strijd aangaan in Steenwijksmoer. Na 7 minuten moest Reinier Visser met een hamstring het veld al verlaten en uiteindelijk moest ook Mick Willems in de eindfase het veld verlaten maar bleef noodgedwongen in de voorhoede hangen aangezien alle wissels inmiddels verbruikt waren.

Bargeres was de eerste helft nagenoeg kansloos tegen Protos. Met name de eerste 30 minuten dicteerde de huisploeg het spel. Bargeres was niet overtuigend in de duels en dat breekt je altijd op bij deze fysieke sterke tegenstander. Na 16 minuten toonde het scorebord al 2 – 0 en leek de bietenbrug niet ver meer. Gelukkig herstelde Bargeres zich in de eindfase van de eerste helft en kregen de gasten zowaar enkele goede kansen. Met 2 – 0 was Bargeres tot dat moment nog goed weggekomen want de kansen waren legio voor de thuisclub. Net toen het herstel zich aankondigde kwam Protos nog op slag van rust van rust op 3 – 0.

In de tweede helft ging Bargeres 1 op 1 spelen en had een duidelijk veldoverwicht . In de eerste fase van de tweede helft hadden de roodhemden uit Emmen moeten scoren en de aansluiting kunnen vinden maar een doelpunt bleef zowaar uit. De omzetting van Bargeres speelde Protos ook in de kaart door snelle counters. Uiteindelijk viel het doek definitief na de 4 – 0. Bargeres bleef knokken en kwam nog op 4 – 2 terug. Protos maakte er in de slotfase uiteindelijk 5 – 2 van en stak daarmee terecht de 3 punten in de zak.

Het uitvallen van Reinier Visser in de 7de minuut was een aderlating voor het team van Bargeres. Protos kreeg diverse kansen en de eerste 2 doelpunten vielen beide uit een scrimmage in de 16 meter. Na 13 minuten was het Roy Soppe die uit een corner de 1 – 0 binnen kon schieten en 3 minuten later was het alweerraak. Rik Zinnemers werkte een bal weg maar deze kwam pardoes tegen het hoofd van medespeler Peter Rahder waardoor de bal via de binnenkant paal bij Rik Meyerink kwam die eenvoudig de 2 – 0 kon binnen schieten. Bargeres wankelde en Pascal de Sevren Jacquet en vervolgens Rik Zinnemers moesten keeper Melvin de Vroet te hulp schieten en de bal van de doellijn halen. Keeper Melvin de Vroet had daarvoor al enkele prima reddingen verricht na inzetten van Robert Soppe en Markvan der Veen.

Bargeres kreeg in de slotfase wel meer grip op de wedstrijd en de prima spelende Rutger Neef kwam na een dieptepass van Rik Zinnemers alleen voor keeper Willy Voorstok maar zijn inzet werd door de keeper tot corner verwerkt. De wedstrijd leek te kantelen maar op slag van rust mocht Mark van der Veen ongehinderd een voorzet afleveren die door Bram Mittendorff prima werd ingekopt, 3 – 0.

Bargeres ging in de tweede helft 1 op 1 spelen achterin om alsnog de wedstrijd te laten kantelen. Het was een goede zet van trainer Peter Timmer en er kwamen diverse kansen en de druk op de defensie van Protos werd opgeschroefd. Het was deze fase van de wedstrijd waarop de aansluiting had moeten plaats vinden maar Wouter Huizing, Pascal de Sevren Jacquet en de inmiddels ingevallen Frank Hagenauw waren dichtbij maar konden keeper Willy Voorstok niet verrassen. Het risico op een counter met de snelle Protos spitsen was groter geworden in deze situatie. In de 58ste minuut bereikte een van de vele lange halen uit de achterhoede spits Robin Soppe. Deze speelde Mick Willems uit en vervolgens keeper Melvin de Vroet en maakte de 4 – 0. Bargeres bleef strijden en dat is zeker een compliment voor het team. De inspanning leverde ook nog resultaat op. Een voorzet van Rutger Neef werd door Frank Hagenauw ingekopt, 4 – 1. In de slotfase kwam de 4 – 2 zelfs op het scorebord door Gilles-Jan Kalter na doorkoppen van Wouter Huizing.

In de eindfase moest ook verdediger Mick Willems eigenlijk met een hamstring het veld verlaten maar aangezien de wissels inmiddels verbruikt waren ging de verdediger maar op het middenveld spelen. Protos maakte hiervan gebruik en kwam snel na de 4 – 2 door Joost Meyerink nog op 5 – 2. Bargeres verloor de wedstrijd in de eerste helft en gaat met inmiddels 7 blessures nog een moeilijke periode tegemoet. Scheidsrechter Mark van der Haak uit Groningen floot een prima wedstrijd en deelde 4 gele kaarten uit.

Doelpunten: Protos: Roy Soppe (13), Rik Meyerink (16), Bram Mittendorf (45), Robin Soppe (58), Joost Meyerink (84). Bargeres: Frank Hagenauw (74), Gilles Jan Kalter (83)
Gele kaarten: Protos:MichelSoppe, Peter Bosch, Dennis Spang. Bargeres: Pascal de Sevren Jacquet.