WKE laat het weer liggen

EMMEN - Is het gemakzucht, misplaatste arrogantie, gemis aan scherpte, geen team zijn, teveel zogenaamde vedetten? Joost mag het weten. Feit is wel dat WKE voor de derde achtereenvolgende keer in de competitie verliest van zichzelf. JVC Cuijk gaf vanmiddag WKE les in effectiviteit.

WKE begon goed aan de wedstrijd en was sterker dan JVC en het was dan ook wachten op de 1-0 voor WKE. Kansen waren er voor Anton Jongsma (17e min) en Angelo Zimmerman (18e min), maar het was JVC dat in de 22ste minuut de score opende. Boy Visser kapte op links Jorrit Kunst uit en krulde de bal om de roepende (blokkeer, blokkeer) en niet reagerende doelman Diederik Bangma, heen en via de paal verdween de bal in de goal, 0-1.

In de 28ste minuut kreeg Mark Fennebeumer van JVC nog een goede kans en aan de kant van WKE was Johnny de Vries die 2 mogelijkheden (30ste en 42ste min) kreeg, maar tot doelpunten leidde dat niet. Ruststand 0-1, een ietwat geflatteerde stand.

Direct na rust in de 51ste minuut kwam WKE op gelijke hoogte. Een perfecte assist van Jorrit Kunst, die werd half vallend met zijn grote teen verlengd door Gilly Grot en liet daarmee doelman Sjors Witt kansloos. De vreugde aan WKE-zijde duurt echter maar kort, want koud 2 minuten was het wederom Boy Visser die de aarzelende WKE defensie te snel af was en scoorde gemakkelijk de 1-2. Zes minuten later (59ste min)stond hij op het goede plekkie, toen een voorzet van rechts tussen doelman Diederik Bangma en de verdediging werd gepasst en hij simpel kon intikken.

Wedstrijd gespeeld zou u denken, maar niets had minder waar kunnen zijn, want in de 69ste minuut kwam Gilly Grot alleen voor de doelman, keeper redt. In de 70ste minuut onderschept Angelo Zimmerman een tergspeelbal en komt alleen voor de doelman, maar wil in een keer afronden, keeper vangt. En in de 71ste minuut kopt Jan Hooiveld vanaf zo’n 2 meter van de keeper precies op de vuisten van de keeper. In de 78ste minuut een idiote tackle van Erik Eleveld, hetgeen een terechte donkerrode kaart was voor hem en daarmee zijn ploeg nog extra dupeerde. Dat Ismaël Aktas er nog 4-1 van maakte in de 83ste minuut is meer voor de statistieken. Eindstand 1-4.