SVBC geeft zekere voorsprong uit handen.

SCHOONOORD - SVBC trad zondagmiddag aan tegen KSC uit Schoonoord. Na een 2-0 voorsprong moesten de mannen uit Barger Compascuum huiswaarts keren met een 4-2 nederlaag. SVBC kwam goed uit de startblokken. Na 8 minuten moest doelman Haandrikman handelend optreden na een mooie uithaal van Berry Hummel.

Beide ploegen kregen het eerste half uur mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot SVBC spits Ruben Harms tegen doelman Haandrikman op na een goede solo van Jeroen Berens en moest SVBC doelman Jan Wassink handelend optreden na een schot van Jon Borsboom.

In de 28e minuut kwam SVBC op voorsprong. Een corner van Berry Hummel werd niet goed weggewerkt door de defensie van KSC. Jeroen Berens kon hiervan profiteren en schoot de 0-1 binnen. Toen Ruben Harms vijf minuten later de 0-2 binnen schoot na een blunder in de KSC defensie leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor SVBC.

De ploeg werd echter gemakzuchtig en liet KSC terug komen in de wedstrijd. In de 36e minuut kwam KSC terug op 1-2 na een kopbal van spits Schuiling .Hij mocht ongehinderd binnen koppen nadat Jon Borsboom gemakkelijk langs enkele verdedigers van SVBC soleerde en een voorzet op maat kon geven. SVBC leek van slag en moest op slag van rust zelfs de gelijkmaker incasseren. Na een misverstand in de verdediging van SVBC kon Jon Borsboom ongehinderd op doelman Jan Wassink afgaan en beheerst scoren. Ruststand 2-2

De tweede helft startte met een mogelijkheid voor SVBC. Robin Hartmann zag zijn voorzet echter niet begrepen door zijn medespelers. Hierna was het de beurt aan KSC . Zo kreeg Bjorn Heins een uitgelezen kans om KSC op voorsprong te zetten maar hij knalde van dichtbij hoog over. In de 53e minuut kwam KSC op voorsprong. Een voorzet van rechts werd door Sander Schuiling binnen gewerkt : 3-2

Na deze voorsprong van KSC probeerde SVBC nog wat te forceren. De ploeg was echter niet bij machte om nog echt gevaarlijk te worden. Toen de warrig leidende scheidsrechter Krol in de 85e minuut KSC nog een strafschop toekende -die door laatste man Ensing benut werd- was het verzet definitief gebroken: 4-2. Dit was tevens de eindstand.

De eerst komende weken staan er voor SVBC op papier zware wedstrijden te wachten. Eerst speelt men thuis tegen Stadskanaal en een week later dient men aan te treden tegen Ter Apel 96.